28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Sarıkamış bayramda şenlendi

Kurban Bayramı nedeniyle Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne akın eden yerli ve yabancı turistler gönüllerince eğlendi. Gün boyu kayak yapan Rus ve Ukraynalı turistler, gecede Bedri Ayseli konserinde coştu.

Geçtiğimiz yıl Toprak Otel'in hizmete girmesiyle Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne akın eden yerli ve yabancı turistlerin sayısında Kurban Bayramı dolayısıyla adeta bir patlama yaşandı. Doluluk oranı yüzde 100'ü aşan 330 yatak kapasiteli Toprak Otel, bu bayramda 400 kişiyi ağırladı. Birçok odaya ek yatak konulurken otel bir dizi etkinlikle bayram havasını doyasıya yaşattı. Sarıkamışlı kayakçılar, Sarıkamış'ın kristal karının iyi şekilde tanıtılması gerektiğini söyleyerek, herkesi Cıbıltepe'ye davet etti. Sarıkamışlılar, Sarıçam ormanları ve kristal karının dünyaca ünlü Alp'lerden sonra en özellikli kar olduğunu belirtti.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin vazgeçilmez konuklarından olan Rus ve Ukraynalı turistler, geceyi ise Türk Halk Müziği sanatçısı Bedri Ayseli'nin verdiği konserde geçirdi. Bedri Ayseli'nin seslendirdiği hareketli parçalar eşliğinde doyasıya eğlenen Rus ve Ukraynalılar zaman zamanda piste çıkarak halay çekti. Halaya ayak uydurmakta zorlanan Rus ve Ukraynalılar gönüllerince eğlendi.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Sarıkamış Kaymakamı Bayram Gale, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve AK Parti Kars İl Teşkilatı Başkanı Remzi Aras'ın da katıldığı ve Kafkas Halk Oyunları gösterilerinin de yapıldığı konserde, Milletvekili Beyribey zaman zaman sanatçı Ayseli'nin mikrofonundan şarkılara eşlik etti.

Öte yandan, Toprak Otel Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, rahatsızlığı nedeniyle bayram kutlamalarına katılamazken; Toprak'ın kızları, damatları ve torunları konserde eğlencelere eşlik etti. İşadamı Halis Toprak, çok sevdiği 'Sarı Gelin' türküsünü Bedri Ayseli'nin sesinden cep telefonu aracılığıyla dinledi. Toprak türkünün ardından Ayseli aracılığıyla otelde bulunan müşterilerinin de bayramlarını kutlamayı ihmal etmedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 11:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?