18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Taziye konvoyu yolda kaldı

AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın köyü olan Sarıkamış'ın Parmakdere Köyü'ne başsağlığına gidenleri taşıyan yüzlerce araç, yolda kar ve tipiye yakalandı.

Kars'ta önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen kazada 3 yakınını kaybeden AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın köyü Parmakdere'ye başsağlığı için yola çıkan çok sayıdaki araç, yolun buzlu ve kaygan olması, kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Kars'ta havaların güneşli olmasına aldanan araç sürücüleri hazırlıksız yola çıkınca, Sarıkamış'ta kara yakalandı. Onlarca aracın yoldan çıktığı, onlarca aracın da kayarak kara saplandığı Parmak Deresi mevkii, adeta Bolu Dağı'nı hatırlattı. Yolda uzun araç konvoyu oluştu.

Bagajlarında zinciri bulunan araç sürücüleri zincirleri takarak ilerlerken, olmayanların araçları çevrede bulunanlar tarafından iteklenerek hareket etmeleri sağlandı. Köylülerden bazıları da küreklerle yola toprak atarak araçların kaymaması için çaba harcadı. Yaklaşık 2 kilometrelik yola küreklerle toprak atan köylüler, yavaş yavaş araç geçişlerini de sağlamış oldu.

Yüzlerce araç uzun uğraşlar sonucu köye varabildi. Yolda kalan ve arıza yapan onlarca araç ise yolda bırakıldı. Bu araçların sürücüleri ve yolcuları ise 10 kilometrelik yolu yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Yolda yürüyenler arasında yaşlıların ve kadınların olması da dikkat çekti.

Aynı çile dönüşte de yaşandı. Yine araçlardan bazıları kayarak kara saplandı ve bazı araçlar da arıza yaptı. Yolda mahsur kalan araçlar ise Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne ait greyderler tarafından kurtarıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 11:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?