3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Bağcılık yeniden canlandı

Muş eski Valisi Cengiz Akın tarafından başlatılan 'Yeşil Kuşak Projesi' kapsamında tarihi Muş bağlarının yeniden canlandırılması için uygulamaya konulan 'Bağcılık Projesi'nde önemli mesafe kat edildiği bildirildi.

2001 yılında başlatılan ve 2 yıl süren proje kapsamında terör ve ilgisizlik yüzünden körelenbağlar yeniden canlandırıldı. Projenin başlatılmasının ardından geçen 4 yıl içerisinde tamamen dağ olan alanlar yeniden yeşillendirilip bağ haline getirilirken, 20 faal durumda olan bağ sayısı bugün 100'ü aşmış durumda. 2 yıl süre içerisinde Mongok, İncebel, Mehmetcan, Kale ve Pamukluk bağlarına 110 kilometre yol, 8 tane su deposu ve 8 bin metre su borusu döşetip 5 bin bağ çubuğu dağıtılmasını sağlayarak bağcılığın canlanmasını sağlayan Muş eski Valisi Cengiz Akın, vatandaşların büyük takdirini toplamıştı.

Valiliğin başlattığı 'Bağcılık Projesi'nden yararlanıp yıllardan beri terk edilmiş bağını yeniden eken Remzi Düzener isimli bağcı, halen Merkez Valisi olan Cengiz Akın'ın Muş'a büyük hizmetleri olduğunu ve Muş'un Cengiz Akın'ı kesinlikle unutmayacağını söyledi. Remzi Düzener, Akın'ın programlı, projeli ve hizmete susamış bir devlet adamı olduğunu ifade ederek,

"Cengiz Akın'ın yaptığı çalışmalardan sadece birisi olan 'Bağcılık Projesi' kapsamında dağ olmuş bağlar canlandırıldı. Bu bağların canlanması demek Muş ekonomisine bir katkı demektir. Projenin başlatılmasının üzerinden 4 yıl geçti. Bu 4 yıl içerisinde bağcılığın önemli bir gelişme kat ettiği herkes tarafından görülmektedir. Tamamen dağ olan alanlar şu anda yeşillendirilmiş ve buralardan meyve alınıyor. Muş bağcıları olarak Muş'a yaptığı hizmetlerden dolayı Sayın Cengiz Akın'a minnettarız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 11:39:41
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 11:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?