3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Eczacılar devletten alacaklı

44. Bölge Eczacılar Derneği Muş Temsilcisi Muhlis Karslı, Muş'taki 35 eczanenin yeşil kartlardan dolayı devletten 6 milyon YTL alacağının bulunduğunu ve 5 aydır ödeme yapılmaması sebebiyle eczacıların zor günler yaşadığını söyledi.

Devletin yeşil kartlarla alınan ilaç bedellerini aylardır ödememesi, Muş'taki eczaneleri zor durumda bıraktı. Bütün eczacıların ilaç depolarına borçlandığını söyleyen Muhlis Karslı, alacaklarını tahsil edememeleri halinde eczanelerin kapanma riski taşıdığını kaydetti. Doğudaki eczacıların zor şartlar altında hizmet verdiğini ifade eden Muhlis Karslı, "Muş'ta 35 eczane bulunmaktadır. Eczanelerimiz 5 aydır yeşil kartlı hastaların ilaç bedellerini alamamaktadır. Eczanelerin yeşil kart dolayısıyla biriken bedelleri 6 milyon YTL'yi geçmektedir. Muş Türkiye'nin en geri kalmış ili olarak bu yükü kaldırmadığı gibi, 6 milyon YTL Muş ekonomisine büyük bir engeldir. Eczanelerimiz bu durum karşısında ödeme güçlüğü içindedir. Ecza depolarına borçlarını ödeyemez hale gelmiştir. Böyle devam ederse eczanelerimiz ecza depolarında ilaç alamadığı için yeşil kartlı hastalara ilaç hizmeti veremeyecek hale gelecektir. Bir an önce alacakların ödenmesini talep ediyoruz" dedi.

Muş'ta eczacılık yapan Mehmet Şah Subaşı da, yeşil kartlı hastalara verdikleri ilaçların bedelini tahsil edemedikleri için çek ve senetlerini ödeyemediklerini söyleyerek, vatandaşların da ilaç alamama korkusu içerisinde olduklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 19:23:18
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 12:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?