3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Karpuz üreticisi kara kara düşünüyor

Muş'ta karpuz fiyatlarının kilogramı 35 YKr'ye kadar düşmesi, üreticileri kara kara düşündürüyor. Geçtiğimiz yıl karpuz fiyatlarının büyük oranda düşmesi sebebiyle zarar eden karpuz üreticileri, bu yıl yine aynı akıbetle karşılaştı.

Yaklaşık 500 çiftçinin 3 bin dönüm arazide karpuz ektiği Muş'ta bir yıl boyunca çalışan çiftçiler, emeklerinin karşılığını bekledikleri gibi alamadı. Toptan karpuz fiyatlarının kilogramı 35 YKr'ye kadar düşmesi sebebiyle yaptıkları masrafı bile çıkaramadıklarını söyleyen karpuz üreticileri, zor durumda olduklarını kaydetti.

25 dönüm alanda karpuz ektiğini ve para kazanamadığını dile getiren Ahmet Kotan isimli üretici, 2 yıldan beri karpuz üreticisinin çok zor durumda olduğunu vurguladı. Bu yıl işçilikle birlikte 4 bin YTL masrafının olduğunu ve sattığı üründen 2 bin 600 YTL para kazandığını vurgulayarak, "Para kazanmayı bir yana bıraktık. Harcadığımız parayı ve döktüğümüz alın terinin karşılığını alamadık" diye konuştu.

Şehirlerarası otobüs terminalinin karşısındaki toptan karpuz pazarında ürünü pazarlamaya çalışan Abdullah Karakaya ise, ürünlerini elde kalmaması için ucuz fiyata sattıklarını belirtti. Karakaya, "Geçtiğimiz yıl çok büyük bir zarar ettik. Bu yıl yine aynı şekilde zarar edeceğiz. Karpuzumuz elimizde kalacağına ucuz fiyata satıyoruz. Ne kadar az zarar etsek o kadar iyidir. Karpuz fiyatları 35 YKr'ye kadar geriledi. Biz zarar ediyoruz; ama piyasada karpuz satan esnaf ve perakendeciler kar edebiliyor. İşin eziyetini biz çekiyoruz, kazancını ise başkaları alıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 14:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?