3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Lahana üreticisi tedirgin

Yüzlerce ton lahananın geçen yıl erken yağan karın altında kaldığı ve üreticilerin zarar ettiği Muş'ta, bu sene de yüksek kesimlere erken yağan kar lahana üreticilerini endişelendirdi.

Muş'un Bağlar köyünde yoğun bir şekilde ekilen ve çiftçilerin başlıca geçim kaynakları arasında yer alan lahana, üreticisine bu yıl da kar telaşı yaşattı. Kilosu 10-12 YKr'den satışa sunulan ve Batman, Siirt, Diyarbakır, Bitlis ve Bingöl illerine gönderilen lahananın üreticileri zor günler geçiriyor. Yaklaşık olarak 15 gün önce başlayan hasat döneminin ardından yüksek kesimlere kar yağması sebebiyle çalışmalarını hızlandıran lahana üreticileri, geçen yıl yaşadıkları kar zararını bu yıl da yaşamamak için hasat ve satış işlemlerini bir an önce tamamlamaya çalışıyor.

Muş'un Bağlar köyünde 45 dönüm lahana ektiğini söyleyen Farız Er adlı çiftçi, geçen yıl lahana üreticisinin kar sebebiyle büyük zararlar yaşadığını belirterek, bu yıl da karın erken yağmasından korktuklarını söyledi. Farız Er, yüzlerce ton lahananın kar altında kaldığını ifade ederek, "Geçen yıl karın erken bastırması sebebiyle birçok üretici zarar etti. Bu sene de yüksek kesimlere geçen yıllara oranla çok erken kar yağdı. Bu da bizleri endişelendirdi. Lahana üreticisi geçen yıl yaşanan sıkıntıyla bu sene de karşılaşmamak için bir an önce ürününü satmaya çalışıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 11:12:05
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 15:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?