3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Orman köylerine kömür

Muş Valisi İbrahim Özçimen, ormanların tahrip edilmemesi için orman köylülerine, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kömür yardımı yapılacağını söyledi.

Muş Ziraat Odası Başkanı Şabettin Aydın ve beraberindeki bir grup çiftçi, Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret ederek istek ve sıkıntılarını dile getirdi. Vali İbrahim Özçimen'in sürekli olarak çiftçilere yardımcı olduğunu ve çiftçinin yanında olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Şabettin Aydın, "Vali Özçimen'i makamında ziyaret ederek çiftçinin durumuyla ilgili sohbet ettik" dedi.

Çiftçilerle makamında bir süre sohbet eden Vali Özçimen, çiftçilerin orman köylülerine kömür yardımı yapılmasını istemesi üzerine SYDV'ye orman köylerinde yaşayan yoksul vatandaşlara da kömür yardımı yapılması talimatını verdi.

Orman köylerinde yaşayan köylülerin ormanları tahrip etmemesi için kömür yardımı yapılmasının gerekli olduğunu söyleyen Vali Özçimen, "Köylü kış mevsiminde ısınmak için mecburen yakacak temin etmek zorundadır. Maddi durumu düşük olduğu için yakacak alamayan köylü, ısınmak için gidip ormanda ağaçları kesip getirecek. Orman köylülerine kömür yardımı yapılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 15:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?