3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Tatil bitti esnafın yüzü güldü

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, yaz tatilinin bitmesiyle birlikte işlerde hareketlilik yaşandığını söyledi. Yaz tatilinin bitmesiyle birlikte piyasada yaşanan hareketlilik esnafların yüzünü güldürdü.

Açıklamalarda bulunan Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, 3 aylık yaz tatili sebebiyle esnafın çok zor günler geçirdiğini ve okulların açılmasıyla birlikte yeniden piyasada hareketlilik yaşandığını söyledi.

Her yıl yaz tatilinde Muş'ta ticaretin durma noktasına geldiğini kaydeden Demirtürkoğlu, "Muş'un ticareti memura endekslidir. Yaz tatilinde öğretmenler ve yabancı memurlar memleketlerine gidiyor. Muş'ta da bazı vatandaşlar tatil için başka illere gidiyor. Okullar da kapalı olunca ticaret durma noktasına geliyor. Bir çok esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor" dedi.

Özel İdare İş Hanı'nda esnaflık yapan Emin Çakırtaş da, okulların açılmasıyla birlikte satışlarında artış olduğunu belirterek, "Yaz mevsimini oturarak geçirdik diyebiliriz. Her yıl yaz tatilinde piyasa büyük ölçüde durgunlaşıyor. Yazın esnaf çek ve senet ödemekte güçlük çekiyor. Ama okullar açılınca ticarette yeniden hareketlilik başladı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 13:19:36
Güncelleme :14 Eylül 2005 Çarşamba 13:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?