21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

1 günde 350 kamyon kar taşınıyor

Muş'ta etkili olan kar yağışının ardından şehir içerisinde karla mücadele çalışması aralıksız sürdürülüyor. Belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda biriken karları şehir dışına taşıma çalışmalarını aralıksız sürdürürken, her gün ortalama 350 kamyon kar taşındığı kaydedildi.

Şehir içerisinde sürdürülen karla mücadele çalışmaları çerçevesinde greyder ve kepçelerle toplanan karlar kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınıyor.

Şehir içerisindeki karları temizlemek için 85 kişiden oluşan 6 ekibin vardiyeli olarak gün boyu kesintisiz çalıştığını söyleyen Muş Belediye Başkan Vekili Ethem Coşkunlar, "3 greyder, 4 kepçe ve 10 kamyon hiç durmadan kar temizleme çalışması yapıyor. Üç günden beri aralıksız devam eden karla mücadele çalışmaları kış mevsimi boyunca devam edecektir. Ekiplerimiz tüm yolları açtıktan sonra şehir içerisindeki karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Özellikle İstasyon Caddesi ve çarşı merkezinde kar temizleme çalışmasına çok önem veriyoruz. Bu bölgeyi bitirdikten sonra Cumhuriyet Caddesi'nde de kar temizleme çalışmalarını arttıracağız. Kar yağışının ardından tüm gayretimizle şehir içerisindeki karları 7 kilometre mesafede bulunan Kızılağaç yol ayrımındaki dere yatağına döküyoruz. Karla mücadele çalışmasının belediyemize maliyeti günlük yaklaşık olarak 10 bin YTL'dir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 14:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?