18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Soğuğa karşı kardan set

Muş'ta hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, şiddetli soğuklardan hayvanlarını korumak için ilginç bir yöntem deneyerek kardan set yaptı.

uş'ta etkili olan kış mevsimi yaşamı olumsuz yönde etkilerken, hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlar da şiddetli soğuklar sebebiyle zor günler yaşıyor. Vatandaşlar hayvanlarına yem verdikleri açık alanların etrafında topladıkları karlarla adeta duvar örüyor. Hayvanlarını şiddetli soğuklardan korumak için yem verilen açık bölgenin etrafını kar yığınları ile kapattıklarını belirten vatandaşlar, alışılmamış görüntülerin oluşmasına neden oldu. Kış mevsimi sebebiyle hayvanlarını ahırlarda barındırmak zorunda kalan ve gün içerisinde iki defa yem vermek için dışarıya çıkaran vatandaşlar, soğukların hayvanları büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Korkut ilçesi Dereiçi köyünde ikamet eden ve hayvanlarını soğuktan korumak için kardan set yapan Şerafettin Sönmez, "Yıllardan beri böyle soğuk bir kış mevsimi görmedik. Kış mevsimi sebebiyle hayvanlarımızı dışarıda tutamıyoruz. Hayvanlarımız aşırı soğuklardan çok etkileniyor. Biz de bunun için kardan setler yaparak hayvanlarımızın rüzgardan ve dolayısı ile soğuktan korunmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Kardan yaptığımız setlerin arasında hayvanlarımıza yem veriyoruz" dedi.

Ramazan Sönmez isimli vatandaş ise kar yığınlarından oluşturdukları set sayesinde hayvanlarının rüzgardan korunduğunu söyledi.

Sönmez, "Hayvanlarımızı dışarıda uzun süre tutamıyoruz. Sabah ve öğleden sonra birer saat hayvanlarımızı dışarıda tutup yem verdikten sonra içeriye alıyoruz. Hayvanlar aşırı rüzgardan çok etkileniyor. Bu sebeple bizde kardan set yaparak hayvanlarımızı soğuktan korumaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 11:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?