17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kara kış karanlıkta bıraktı

Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel, etkili olan kar yağışı ve fırtına sebebiyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızaların elektrik kesintilerine neden olduğunu belirterek, 1 belde ile 66 köye elektrik verilemediğini söyledi.

Muş'ta etkili olan kış mevsimi yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı ve fırtına sebebiyle yaşanan elektrik kesintileri aksaklıklara neden oluyor. İl genelinde 19 büyük enerji nakil hattı direği ile 12 beton direğin yıkılmasının yanı sıra, yüzlerce hat kopmasının yaşanması sebebiyle il genelinde sıkça elektrik kesintilerinin yaşandığı açıklandı. Elektrik enerjisi hizmetinde aksaklıkların meydana geldiği Muş'ta, VEDAŞ ekipleri karla kaplı arazideki tüm zorluğa rağmen onarım çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kış mevsiminin etkili bir şekilde sürdüğünü ve iki günde oluşan zararın yaklaşık 350 bin YTL olduğunu söyleyen VEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel, ekiplerin arızaları gidermek için aralıksız çalıştığını söyledi. Arızaların giderilmesi için il merkezinde 4'er kişilik 7 ekip kurulduğunu ve her ilçede 2 ekip kurularak çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Murat Karagüzel "Etkili olan kar ve fırtına büyük zarar yol açmıştır. Direklerin yıkılmasının yanı sıra yüzlerce farklı noktada hatlarda kopmalar oluşmuştur. Bu sebeple bir çok yerleşim birimi karanlıkta kalmıştır. Önceki gün meydana gelen arızaları gidermek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İlk gün il genelinde 100 köy ve altı belde karanlıkta kalmıştı. Ekiplerimizin çalışması ile bu sayı bir belde ve 66 köye indirilmiştir. Şu anda elektriği olmayan yerleşim birimlerine de elektrik vermek için çalışmalar sürdürülüyor" dedi.

Arızaları gidermek için ekipler kar kış dinlemeden çalışmalarını zor şartlarda gerçekleştiriliyor. Yıkılan direklerin yerine geçici olarak ağaç direklerin kurulması için çalışma başlatıldığını söyleyen Karagüzel, "Ekiplerimiz yıkılan 1 demir direğin yerine 5 tane ağaç direk dikerek hatları onarmaya çalışıyor. Arazinin karla kaplı olması sebebiyle bu çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Ama vatandaşımızın karanlıkta kalmaması için her türlü zorluğa rağmen çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 14:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?