21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

10 köy hala karanlıkta

Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel, geçen hafta içerisinde oluşan elektrik arızalarının büyük ölçüde giderildiğini ve karanlıkta kalan 10 köye ise iki gün içerisinde elektrik verileceğini söyledi.

VEDAŞ Muş Müessese Müdürü Karagüzel, kış mevsimi sebebiyle yaşanan aksaklıkların giderilmesi için çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirtti. Karagüzel, "Hasköy ilçesinde 2, il merkezinde 4 ve Varto'da 4 köy elektriksiz durumdadır. Merkeze bağlı Alagün-Bostankent gurubunda 30 direk, Varto Hacıbey gurubunda 18 direk ve Hasköy'de de büyük direklerimiz yıkılmıştır. Çalışmalar devam ediyor. İki gün içerisinde elektrik enerjisi alamayan köy kalmayacaktır. Meydana gelen arızaları büyük ölçüde toparladık. Yaklaşık olarak 150 tane ağaç direk diktik ve 60 tane daha dikeceğiz" dedi.

Keban Barajı'ndan gelen enerji nakil hattında oluşan arıza nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Murat Karagüzel, ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Karagüzel, "Bu hatta şu an bir problem yok. Hattın direklerindeki ileti seviyesinde arıza vardı. Bu arıza ekipler tarafından geçici olarak giderildi ve mevsimin iyileşmesini bekliyorlar. Şu anda bir problem yok ve normal şekilde enerjimizi alıyoruz. Ancak akşam saatlerinde aşırı yüklenmeden ötürü problem yaşanıyor. Bu sebeple bazı köyler elektriksiz kalabiliyor. Trafo merkezi enerji sorunu olduğu zaman kısa süreli olarak gurup köylerinde kesintiye gidebiliyor. Akşam 17.00 ile 21.00 saatleri arasında köy guruplarında birer saatlik kesinti yapılabilir. Köylülerimiz buna hazırlıklı olmalıdır. Bu şekilde sıkışık dönemini geçiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 16:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?