3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

2 terörist teslim oldu

Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalar neticesinde, Irak'ta bulunan 2 terörist, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin Irak'ta bulunan PKK terör örgütü mensuplarından iki teröristin Türkiye'ye gelip teslim olmaları için yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 1994 yılında Almanya'dan örgüte katılan 'Savaş' kod adlı N.T. ile 1992 yılında Şırnak'ın İdil İlçesi'nden örgüte katılan 'Peyman' kod adlı H.D. isimli terörist teslim oldu.

Muş Terörle Mücadele ekiplerinin Habur Sınır Kapısı'ndan alarak Muş'a getirdiği H.D. ve N.T.'yi makamında ağırlayıp bir süre sohbet eden Muş Emniyet Müdürü İsmet Türkmen, "Arkadaşlarımızın bize inanması ve gelip teslim olması sevindirici bir olaydır. Türk Devleti şefkatli kollarını her zaman için vatandaşına açmıştır" dedi.

Uzun yıllar örgüt içerisinde faaliyette bulunan ve Irak'ta evlenen H.D. ve N.T. isimli teröristler, gençlerin kandırılarak örgüte katıldıklarını ve pişmanlık yasasından faydalanmak için gelip teslim olduklarını söyledi. Şemdinli'de yaşanan olayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan 'Savaş' kod adlı N.T., bu tür olayların hiç kimseye fayda getirmeyeceğini belirterek, halkın sağ duyulu olması gerektiğini söyledi.

Halkın Şemdinli'de yaşanan olaylardan uzak durması gerektiğini kaydeden N.T., "Günümüzde Şemdinli'ye bakıyoruz. 10 gündür olaylar durmuyor. Bu olaylar kim olursa olsun hiç kimseye fayda getirmez. Ne PKK'ya fayda getirir, ne başka bir şeye. Burada halka zarar verilecek. Bu olaylarla PKK'nın eline geçecek hiç bir şey yoktur. En fazla kendilerini yıpratırlar. Şemdinli'de gelişen olayların durulmasını istiyorum. DEHAP'tır, İnsan Hakları Derneği'dir, her kimse, olayların durulmasını istiyorum. Üsttekiler, insanları kandırıyor ve kanlarını emiyor. Biz bunu gördük. Yaşayan bilir" diye konuştu.

PKK terör örgütü içerisinde çözülmelerin yaşandığını ve kararsız olan birçok insanın bulunduğunu belirten N.T., operasyonların durdurulması sonucunda birçok insanın teslim olmak için geleceğini ifade etti. N.T., kandırılarak örgüte katıldığını ifade ederek, "Askerlerin ve gençlerin ölmemesi için herkese buradan çağrıda bulunuyorum. Ben ilk Silopi'de Habur Sınır Kapısı'na geldiğimde devletin böyle davranacağını gerçekten ummuyordum. Bu sözlerimi baskı altında kalarak söylemiyorum. Ben bunu özgür irademle söylüyorum. Çünkü burada ne bir hakaret gördüm, ne de bir küfür duydum. Devletin bazı yetkilileri ile temas kurarak Türkiye'ye giriş yaptım. Şimdi buradan ne söylesem de gerçekten inanmazlar. Ama günü geldiğinde ve teslim olduklarında herkes 'Ben niye şimdiye kadar gelmedim?' diye pişman olacaktır. Biz kandırılarak PKK'nın içerisine katıldık. Duygusal bir şekilde PKK'ya katıldık. Hiç kimse ben bilinçli olarak PKK'ya katıldım diyemez. Biz kandırıldık ve kandırılıyoruz. Çünkü biz bunu eğitimlerde gördük. Kimin nasıl yaşadığını, özellikle üst düzeydekilerin kendi zevkleri için bizi kullandığını gördük. Niye 'Cuma' kod adlı Cemil Bayık ile Murat Karayılan 'Botan'a 'Dersim'e gitmiyorlar? Niye Irak'ta kalıyorlar. Gitsinler ve eğer kendilerini bir gün orada tutarlarsa herkes gelip benim yüzüme tükürsün" dedi.

14 yaşında Şırnak'ın İdil İlçesi'nden dağa çıktığını anlatan 'Peyman' kod adlı H.D. ise evlenmekten kurtulmak için dağa çıktığını belirtti. Uzun yıllar PKK terör örgütü içerisinde bulunduğunu ancak pişman olup kendi doğup büyüdüğü topraklara dönmek için teslim olduğunu anlatan H.D., "Ailem beni küçük yaşta sevmediğim, istemediğim birisi ile evlendirecekti. Ben de istemediğim için arkadaşlarımın beni yönlendirmesi sonucunda dağa çıktım. Arkadaşımın bana dağlarda evlenme olmadığını söylemesinden sonra ben dağa çıktım. Yani Kürt davası için dağa çıkmadım. Teslim olmak için uzun süre karasız kaldım. Ancak sonradan kendi topraklarıma, ülkeme dönmek için karar verdim. En azından ölsem de burada öleyim. Çünkü ben bu topraklarda eğitim görmüşüm, büyümüşüm. Samimi olarak söylüyorum. Gelip teslim olduğum zaman hiç beklemediğim bir şekilde karşılandım. Ülkeme gelmiş, devletime gelmişim. Bundan sonra ülkeme, toprağıma nasıl destek vereceğim diye düşünüyorum. Dağdakilere sesleniyorum; hiç korkmadan gelip teslim olsunlar" şeklinde konuştu.

Teslim olan iki teröristin daha sonra, ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilecekleri bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 12:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
h.s. IP: 80.135.11.xxx Tarih : 18.11.2005 19:52:17
ürgütten ayrilanlar genelde kandrildik aciklamasinda bulunuyorlar, bir insan olarak onlarin süzlerine inanmak istiyorum. ancak anlamakta zorlandigim bir diyer konu A. öcalanda türkiyeye getirildiginde oda genclerin süzlerine yakin süzler ifaade ederek kendince birilerinden sikayettci olmustu, kim kimler bunlari nicin kandiriyor(lar)...!ben birileri gibi isin kolay tarafindan,Türkleri sevmeyen dis güclerin oyunlaridir demek yerine, baskalari tarafindan birdaha asla kandirilamiyacagi(kandiramiyacaklari) ortami yaratmaliyiz, varolan toplumsal sorunlarimizi birlikte kardesce elele verek östesinden gelebiliriz diye düsünüyorum. sevgi ve saygilarimla