3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çöp konteyneri var ama dinleyen kim!

Belediye gerekli tüm önlemleri almış, çöp dökülecek yerleri göstermiş ve çöp konteynerleri bıraktığı halde sorumsuz ve kendinden başkalarını hiç mi hiç düşünmeyen duyarsız bazı insanlar çöp konteyneri olmasına rağmen yerlere çöp atmaya etrafa koku ve mikrop saçmaya devam ediyor.

Belediyelerin en önemli görevlerinden birisi vatandaşın sağlıklı yaşaması için gereken tüm önlemleri almaktır. Bu içme sularının temizliği de olabilir, sokakların temizliği de. Bütün önlemler alındığı halde yasaları hiçe sayarak vatandaşa zarar veren durumlarda gerekli yasal işlem yapılarak suçta ısrar edenlere gerekli cezaları vermekte belediyenin görevleri arasındadır.

Mahallelere kurulan konteynerler sayesinde Muş’un çöpten arındırılacağına inanmanın biraz güç olduğunu söyleyen Muşlu vatandaşlar, çöp kokusu yüzünden sokaktan geçmek istemediklerini ve yetkililerin de bu konuya hassasla yaklaşmaları gerektiğini belirttiler.

Özellikle Muş Lisesi’nin karşısında bulunan askeri lojmanın arka tarafında bulunan konteyneri hiçe sayıp çöpleri yerlere atan vatandaşlara birilerinin müdahale etmesi gerekiyor.

Açık alana dökülen çöpler özellikle bu sıcak yaz aylarında çevreye çok kötü koku yayarken insan sağlığını da tehdit eder durumda.

Nejdet Armağan-Kenthaber-Muş
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2005 Pazar 19:53:52
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 00:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail KONUKSEVER IP: 212.156.188.xxx Tarih : 28.08.2005 17:51:15
ne gerk var yani anlıyamadım konteynırlar var orada bizim millet tin yaptığına bak .Bide avrupa birliğine gireceğiz bu gidişle biraz zor.Yapmauın bunu lütfen kendinizi düşünün sağlığınızı düşünün . muşa selamlar.