3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çöp sorununa çözüm sözü

Muş belediyesi, çöplerini yere atan vatandaşları önlemek amacıyla hizmetleri arttırmayı hedefliyor. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, yaptığı açıklamada, şehir merkezinde bazı mahalle aralarında çöp bidonlarının veya konteynerinin olmasına rağmen çöplerin yerlere dökülmesini kabul edilebilir bir davranış olmadığını söyledi.

Yerlere atılan ve insan sağlığını tehdit eden çöpler için gerekirse bidon ve konteyner sayısını arttıracaklarını belirten Başkan Dede, çöpleri, yerlere dökenlerin kendisine hiçbir zarar vermediğini tek zararı kendisine veya komşusuna verdiğini belirterek çöpleri bidonlara atma geleneğine sahip olma çağrısında bulundu. Muş’a tam anlamıyla hizmet veremediklerini belirten Dede, Muş’ta sadece çöp sorunu olmadığını ve Muş’un altyapı sorununun da olduğunu belirtti ve her iki sorunu da ortadan kaldırmak için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini belirtti.

Çöpleri yere atmak zorunda olduklarını da belirten vatandaşlar belediyenin bıraktığı bidon veya konteynerin yetersiz geldiğini belirterek, “Belediye ya konteyner sayısını arttırsın yada her gün çöpleri toplasın yeterli gelmiyorsa günde iki defa alsın ki bizlerde çöpleri bidonlara yada konteynerlere atalım” dediler.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, bu sorunların kolay kolay ortadan kaldırılamayacağını söyledi ve belediye personelinin de layıkıyla çalışmadığını belirterek, her ekibe bir bölge verildiğini ama ekiplerin tam anlamıyla çalışmadığını vurguladı.

Özellikle Muş lisesinin karşısında bulunan askeri lojmanların arka kısmındaki mıntıkada bu sorunun olduğunu belirten Dede, buraya gerekirse iki konteyner bırakılması talimatı verdi.

Nejdet Armağan - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 16:27:47
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 12:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HARUN GÜVENÇ IP: 85.102.145.xxx Tarih : 8.10.2005 12:26:10
bence sayın belediye başkanı verdiği sözü yerine getirmeyecek çünkü daha önce verdiği sözleri yerine getirmedi