3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Diyanet-Sen Genel Başkanı Muş'ta

Diyanet-Sen Genel Başkanı Av. Ahmet Yıldız, kandiller, dini bayram ve Ramazan ayında çalışan din görevlilerine ek ödeme yapılması gerektiğini söyledi.

Teşkilat çalışmaları kapsamında Muş'ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulanan Diyanet-Sen Genel Başkanı Av. Ahmet Yıldız, DAP Oteli'nde bugün bir basın toplantısı düzenledi. Diyanet-Sen'in dünyada ilk kurulan din görevlileri sendikası olduğunu belirten Yıldız, Türkiye genelinde yüzde 65'lik sendikalaşma oranıyla sendikalar arasında birinci sırada yer aldıklarının altını çizdi. Yaz kurslarında görev yapan personelin öğretmenler gibi ek ders ücreti almalarını sağladıklarını, bununla birlikte kurslardaki kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini de anlatan Diyanet-Sen Genel Başkanı Yıldız, "Yaz mevsiminde 2 ay süren kurslara katılan personelin ortalama olarak eline 400 YTL ek bir ücret geçecek" dedi.

Din görevlilerinin hiç bir tatil hakkını olmamasının yanlış bir uygulama olduğunu da ifade eden Yıldız, "Din görevlilerine tatil hakkı verilecek diye camilerin kapanacağı ve ezanın okunmayacağı diye bir şey olmaz. Biz hiç ücret almasak bile camileri kapatıp ezanı susturmayız. Ancak tatil hakkı olmayan din görevlilerine bu sebeple mesai ödenmesini talep ediyoruz. Ramazan ayı, kandiller ve dini bayramlar dolayısıyla 56 saat mesai hakkı doğuyor. Mesela eğitim ve öğretim yılının başladığı zaman öğretmenlere ödenen kırtasiye gideri gibi, din görevlilerine de yılın belirli bir döneminde ek ödeme yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 18:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?