3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Köy yollarına 4.50 milyon YTL

Muş Valisi İbrahim Özçimen, yapılan köy yollarını yerinde incelemek üzere çalışma yapılan yerleri ziyaret etti. Gittiği köylerde incelemelerde bulunan Vali Özçimen, yapılan yolların kolay yapılmadığını, bu yollar için milyonlarca YTL harcadıklarını belirtti.

Kepenek (7 Km), Dağdibi (2,2 Km), Elmabudak (2,7 Km), Karakütük (2,2 Km), Güneyik (5 Km), Kocatarla (6 Km) ve Eşmepınar (1 Km)’da yapılan yolları gezerken, mahalli idareler reformunun ne kadar yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Bir kilometre yolun 47 bin YTL’ye mal olduğunu belirten Vali İbrahim Özçimen, asfalt çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Geçen yıldan iki kat fazla asfalt çalışması yaptıklarını belirten Vali Özçimen, sözlerine şöyle devam etti;

"Asfalt çalışmalarımız devam ediyor, bu sene yapacağımız asfalt miktarı 95 km’ye yakın, şu anda biten 40 kilometre. Bunlar için kilometresini yaklaşık 50 bin YTL’ye mal ediyoruz. Böyle hesapladığımızda da 4,50 milyon YTL sadece köy yollarının asfaltına para ayırmış durumdayız. Bütçede ayırdığımız parayı buraya harcıyoruz. Geçen yıl yapılandan en az iki kat fazla yapıyoruz, stabilizede üç kat fazla yol yapıyoruz, içme sularında 19 kat fazla yapıyoruz ve sulamalarda da yine geçen yıldan daha fazla yapıyoruz. Bunun sebebi ise yıllardır devlet büyüklerimizin konuştuğu fakat bir türlü realize edemediği mahalli idarelere yetki devredilmesidir. Mahalli idareler reformu tam olmasa bile bir kısmı ile yasallaştığı zaman bile farkın ne kadar olduğunu herkes gördü. Sadece aynı kadro ile yetki, planlama, programlama, takip, kontrol ve para ödeme mahallindeki görevlilere gelince ne kadar fark olduğunu görüyorsunuz”

Nejdet Armağan - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 10:36:02
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 13:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?