3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Muş'a ikinci acil servis

Muş Sağlık İl Müdürü Dr. Kenan Akpolat, Devlet Hastanesi Acil Servisi'ndeki yoğunluğun azaltılması için Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne acil servis kurulacağını söyledi.

Makamında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne günlük ortalama olarak 300'ün üzerinde hastanın müracaat ettiğini ve bu yükün hafifletilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Akpolat, bunun için Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde kadın ve çocukların tedavi edileceği ikinci bir acil servisin kurulacağını kaydetti.

Sağlık açısından çevre illere göre iyi bir durumda olduklarını ve her geçen gün hizmet kalitesinin arttırıldığını ifade eden Dr. Kenan Akpolat, "Şu anda iki hastanemiz ve bir acil servisimiz var. Mesai saatleri dışında il, ilçe ve köylerden gelen bütün hastalar Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne yüklenince büyük bir yoğunluk oluşuyor. Bu yoğunluğun önüne geçmek ve hizmet kalitesini arttırmak için kadın doğum ve çocuk hastanesinde acil servis kuruyoruz. Kadın hastalıkları ve çocuklarla ilgili olan rahatsızlıklar yeni açılacak acil servise yönlendirilecek" dedi.

Muş Devlet Hastanesi'nin son yıllarda önemli bir gelişme kaydettiğini ve teknolojik anlamda gözle görülür atılımlar yaptığını da sözlerine ekleyen Akpolat, "Bir üniversite hastanesinde yaptırılan tahlillerin yüzde 95'i Muş Devlet Hastanesi'nde de yaptırılabiliyor. Kapalı sistem ameliyatlar ve lazere göz ameliyatlarının yapıldığı Muş Devlet Hastanesi'nin şu anki durumu mutluluk verici" diye konuştu. 

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 18:03:50
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 12:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?