3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Vali'ye su şikayeti

Drenaj çalışmalarını yerinde incelemek için köylere giden Muş Valisi İbrahim Özçimen, Güzeltepe'de köylülerin şikayetleri ile karşılaştı. karşıya geldi. Köylüler, yapılan kanalın kendilerine yaramadığını belirterek, bir an önce kaynağın temizlenmesini istediler.
Köylülerin şikayetlerini dinleyen Vali İbrahim Özçimen, içme suyu olarak verilen suların bahçe sulaması için kullanıldığını, haliyle suyun da evlere yetmeyeceğini vurguladı.

Geçen yıl çok kötü durumda olan kanalı bu yıl temiz hale getirdiklerini ama köylüyü memnun edemediklerini söyleyen Özçimen şöyle konuştu:

"Güzeltepe köyünde 100 metre drenaj yaptık, 600 metre kanal yaptık, 6 tane de yol geçitleri yaptık. Geçen yıl 68 bin YTL harcadık, bu yılda 60 bin YTL para harcadık, burada geçen yıl çok daha çirkin bir görüntü vardı, onu giderdik, ama işimiz henüz bitmiş değil. Tabi köylüleri memnun etmek kolay değil, köylülerin her birinin isteği farklı. İnşallah köylülerimizi de memnun edeceğiz, çünkü yapmış olduğumuz yerde hayvanlarının da su içmesini istiyorlar, paramız varsa kaynağı da temizleteceğiz.

Bizim tek bir köyümüz yok, buna rağmen bu köye ağırlık veriyoruz. Epeyce bir masraf yaptık, inşallah arkadaşlarımızı da memnun edeceğimiz şekle gelir, Geçen yıl buradaki manzara çok çirkindi, bu yıl burayı biraz temizledik, bataklık olan bölgeyi kuruttuk, tertemiz bir kanal yaptık, buraya herkes eline geçen şeyi atarsa bu işin içinden çıkmakta biraz zor.

Tertemiz yaptğımız kanalı temiz tutmak lazım. İçme suyu diye verdiğimizi bahçeye veriyorlar, bu seferde eve yetmiyor, eve yetmeyince kanaldan su almaya çalışıyorlar. İçme suyu ile bahçe sulanmamalıdır. Sondaj vurup ordan bahçe sulanması gerekir ama köylümüz içme suyu ile bahçe suluyor, haliyle bu su da evlere yetmiyor."

Nejdet Armağan - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 14:30:30
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 20:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mete Tuğ IP: 81.213.141.xxx Tarih : 14.10.2005 14:50:46
Oraları biliyorum. Hep isterler, verirsin sahiplenmezler, pisletirler, yıkarlar, kırarlar sonra yine isterler nasılolsa herşey bedava. Sn valim Allah sana kolaylık versin...