18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitim-Sen'den yarıyıl değerlendirmesi

Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Davut Okçu, internetin bütün olumlu yönleriyle sunduğu bilgi kaynaklarına rağmen, şiddet, müstehcenlik, kötü alışkanlıklar gibi çok önemli konularda özellikle küçükler açısından büyük tehlike olmaya devam ettiğini söyledi.
Davut Okçu, 2006-2007 eğitim öğretim yılının birinci sömestri dönemini değerlendirmek amacı ile bir toplantı düzenledi. Şubat ayında 10 bin öğretmenle birlikte yıl içinde sözleşmeli olmak üzere atanacak toplam rakamın 40 bin olacağının açıklandığını hatırlatan Okçu, atamaların tamamının bir seferde ve yılın ilk ayında yapılsa bile ihtiyacı karşılayamayacağını söyledi.
Okçu, internetin bütün olumlu yönleriyle sunduğu bilgi kaynaklarına rağmen, şiddet, müstehcenlik, kötü alışkanlıklar gibi çok önemli konularda özellikle küçükler açısından büyük tehlike olmaya devam ettiğini söyledi. Gazeteci Hrant Dink cinayetinin de internet ortamının olumsuz yönlerinden olduğunu ifade eden Okçu, çocukları korumaya yönelik tedbirlerin biran önce üretilmesinin ve uygulamaya konulmasının hayati önem teşkil ettiğini belirtti. Okçu, "Uyuşturucuyla, kumarla, terörle, fuhuşla mücadele için nasıl çeşitli kurumlar ve birimler varsa, bu kurum ve kuruluşların bir benzerinin internet ortamı için tesis edilmesi bir zarurettir. Huzurlu, güvenli ve barış ortamı için bir hayat, denetimsiz mümkün değildir. İnternet ortamının her tür denetimden muaf olması gerektiği iddiasının, genç nüfusumuz üzerinden toplumsal barışı ve güven ortamını dinamitleyici bir sonuç doğurmasına fırsat verilmemelidir. Çocuklarımızı internet ortamının zararlarından korumalıyız" dedi.
Davut Okçu, okullarda şiddetin psikolojik bir sebebinin de öğrencilerin idealizm ruhundan uzak, okulda üstün başarı elde etme gibi bir mecburiyetlerinin olmayışından kaynaklandığını ileri sürdü. Okçu, "Eğitim adeta tümüyle Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) gibi iki sınava endekslidir. Sınavda başarılı olmanın yolu da okul değil dershaneler olarak gösterilmekte, daha doğrusu sistem böyle işlemektedir. Okulun, müfredatın ve hatta öğretmenin devre dışı bırakıldığı bugünkü eğitim sistemi, okul ortamını öğrenci açısından daha cazip ve daha ciddiye alınır bir yapıya mutlaka dönüştürülmelidir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 19:39:28
Güncelleme :30 Ocak 2007 Salı 09:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?