18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okul inşaatlarına denetleme

Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, bölgede inşaat sezonun kısa sürmesi yüzünden okul inşaatlarının zamanında bitirilmediğini söyledi.
 
Hafta sonu tatilini okul inşaatlarını denetleyerek geçiren Milli Eğitim Müdürü Yıldız, inşaat sezonun başlamasıyla birlikte daha önce planlanan bir çok okulun yapımına başlandığını ifade etti. 

Van şehir merkeziyle birleşen Kurubaş Köyü yakınlarında yapımı devam eden 16 derslikli ilköğretim okulunun inşaatında incelemelerde bulunan Yıldız, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıldız, bilgisayar ve fen laboratuarları ile kütüphane ve anasınıfı bulunacak okulun tamamlanmasıyla birlikte, Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Mustafa Cengiz ve Kurubaş Köyü ilköğretim okullarının sınıf mevcutlarının azalacağını kaydetti. 

Okulu önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi planladıklarını söyleyen Yıldız, "Bir çok okulumuzun inşaatı şu an devam ediyor. Bu okullarımızın tümünü önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Bunun için sık sık okullarımızı denetleyerek çalışmalar hakkında bilgi alıyoruz. Zaten bölgede inşaat sezonun kısa olması bir çok okulumuzun zamanında bitmemesine neden oluyor. Bu yüzden okul inşaatlarını erken başlatıp, hızla bitirilmesini arzu ediyoruz. Eğitim alanında artık kaybedecek zamanımız yok" dedi.
.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2006 Cumartesi 20:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?