3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Velilerden 'kalorifer' yürüyüşü

Van Kerim Tuncer İlköğretim Okulu önünde toplanan bir grup öğrenci velisi kaloriferlerin yanmadığı ve okulun pislik içinde olduğu iddiasıyla basın açıklaması yaparken, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ise iddiaların yersiz olduğunu söyledi.

Yeni Mahalle'de bulunan Kerim Tuncer İlköğretim Okulu önünde toplanan kadın ve çocuklardan oluşan grup adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Akif Ersoy Lisesi 2. sınıf öğrencisi Neşe Duman, okulda yaşanan sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istedi. Duman, "Okul açıldığından beri her yer kir ve pislik içinde. Kaloriferler hiç bir şekilde yakılmamaktadır. Masa ve sıralar toz ve kir içinde. Tuvaletler mide bulandıracak kadar bakımsız. Lavabo ve muslukların hepsi kırık. Okul yöneticileri elektrikli sobalarla ısınırken, öğretmen ve öğrenciler soğuktan her gün hastalanmaktadır. Ayrıca sürekli camları yapma veya başka gerekçelerle fakir ve açlık sınırının altında olan öğrencilerden para alınmaktadır. Okul idaresinden kaynaklanan bu sorunların bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık okula girmeye çalıştı. Okulun içine giren grup, sivil polisler tarafından yapılan ikazların ardından dışarı çıkarak dağıldı.

Konu ile ilgili İHA muhabirine bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız ise bu iddiaların tamamen yersiz ve asılsız olduğunu söyledi. Yıldız, "Kerim Tuncer İlköğretim Okulu yöneticileri çok duyarlı ve iyi çalışan arkadaşlardır. Bu okulumuz 2007-2008 eğitim öğretim yılı öncesinde tadilattan geçirilmiş ve tüm eksikleri tamamlandıktan sonra eğitime başlamıştır. Okulumuzda öğretmen ve hizmetli personel sıkıntımız yoktur. Hizmetli personelimiz görevli oldukları her gün temizlik işlerini en iyi şekilde yapmaktadır. Geçtiğimiz günlerde okulun kalorifer yakıtı bitmek üzere olduğu için birkaç gün ısınmada problem oldu ama bu da çözüldü. Normalde 80 derecede yanması gereken kaloriferler sadece birkaç gün yakıt alınana kadar 50 derecede yakıldı. Yakıt alındıktan sonra bu sorun ortadan kalktı. Bu okulumuzda iki gün önce Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri vardı. Müfettişler böyle bir sorun ile karşılaşmış olsaydı gereğini yapardı. Eğitim camiası olarak bizler sürekli denetim altındayız. Bu tür iddialar yersiz ve asılsızdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 17:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?