18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Ek ders ücretlerinin kesilmesine tepki

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) Van Şube Başkanı Müzahit Karakoç, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile hafta içine denk gelen dini bayramlarda ek ders ücretinin kesilmesini kınadıklarını söyledi.

Eğitim Sen Van Şube üyelerinden oluşan bir grup, Sanat Sokak'ta düzenlenen basın açıklaması ile ek ders ücretlerinin kesilmesini protesto etti. Kalabalık adına basın açıklamasını okuyan EĞİTİM SEN Van Şube Başkanı Müzahit Karakoç, Kurban Bayramı'nın birinci ve ikinci gününün hafta içine denk gelmesi nedeniyle, öğretmenlerin sanki kendi iradesiyle derslere girmemiş gibi değerlendirilerek ek ders ücretlerinin kesilmesini skandal olarak değerlendirdiklerini söyledi. Karakuş, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile hafta içine denk gelen dini bayramlarda ek ders ücretleri kesilecektir. Ulusal bayramlarda böyle bir uygulama yapılmazken, dini bayramlarda gidilen bu kesintiyi anlamak mümkün değildir. Bu haksız uygulama ile binlerce öğretmenin 60 ile 90 YTL arasında kaybı olacaktır. Bu uygulamayı protesto edip bir an evvel kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasına katılan kalabalık sık sık slogan atarken, açılan pankartlarda 'Ek ders ücretlerimiz Kurban Bayramı'na kurban edilemez', 'Bayram bizim neyimize' yazıları dikkatleri çekti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 16:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?