4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Haydi kızlar okula!

Van'da 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' kapsamında çalışmalar devam ediyor. Kampanya Van İl Danışmanı Bahri Yıldızbaş ile beraberindeki ekip, tarihi Van Kalesi eteklerinde üzelik toplayarak kuruttuktan sonra, hediyelik eşya olarak satan kızları eğitime kazandırdı.

Tarihi Van Kalesi eteklerinde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunan 2 kızın okuma isteğinin ulusal gazetelerde yer almasının ardından, Van Vali Yardımcısı Süleyman Özçakıcı'nın talimatıyla Haydi Kızlar Okula Kampanya ekipleri kızları aramaya başladı. Bahri Yıldızbaş başkanlığındaki ekip, önce kızların kaldığı Selimbey Mahallesi'nde evlerine gitti. Evde kızları bulamayan ekip, daha sonra Nevin Umman (8) ile Süreyya Aslankan (13) isimli kızları aileleri ile birlikte kalenin eteğinde üzelik isimli bitkiyi toplarken buldu. Burada Nevin ile Süreyya'nın anneleri ile yapılan görüşmenin ardından iki kız da kayıt altına alındı.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kampanya Van İl Danışmanı Bahri Yıldızbaş, il merkezindeki bazı mahallelerde okullaşamayan kız çocuklarıyla ilgili çalışma başlattıklarını ifade etti. Çalışmalar kapsamında ilginç olaylarla karşılaştıklarını sözlerine ekleyen Yıldızbaş, Nevin ve Süreyya isimli 2 kız çocuğunun ise tarihi Van Kalesi eteklerinde topladıkları üzelik isimli bitkiyi hediyelik eşyaya dönüştürerek satarak ailelerinin geçimine katkıda bulunduklarını belirterek, "Öğrenim çağında olan kızlarımızdan birisi 13 yaşında öbürü 8 yaşındadır. Anneleriyle görüştük, bunları okula kazandırdık ve mutluyuz. Sayın Vali Yardımcımız Süleyman Özçakıcı, ulusal basında çıkan haber üzerine bizi bu yere yönlendirdi. Süreyya ile Nevin'i kayıt altına aldık ve bunların tüm okul masrafları vali yardımcımız tarafından karşılanacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 01:58:37
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 12:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?