4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Yıldız: Van'da derslik sıkıntısı kalmayacak

Van İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, son 2 yıl içinde önemli çalışmalara imza attıklarını ve önümüzdeki birkaç yıl içinde il genelinde derslik sıkıntısının ortadan kalkacağını söyledi.

Yıldız, Van'da 2005-2006 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde faaliyete geçmesi planlanan ve yapımı devam eden çeşitli ilköğretim, lise ve anaokullarında incelemelerde bulundu.

Yahya Yıldız, beraberindeki gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllara oranla Van'da önemli yatırımların yapılmasına rağmen eksikliklerin bulunduğunu söyledi. Van'da 1995 yılından bu yana lise yapılmadığını ifade eden Yıldız, sadece bu yıl 2 tane liseyi hizmete açtıklarını kaydetti.

Önümüzdeki yılda 5 yeni lisenin daha hizmete gireceğini hatırlatan Müdür Yıldız, okul öncesi eğitimin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Bu yıl 63 anaokulunu hizmete açacaklarını belirten Yıldız, "Bununla birlikte yaklaşık olarak bin öğrencimize okul öncesi eğitim imkanı sunacağız. Van'da eğitim alanında önemli çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 20:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?