17
Mayıs
2024
Cuma
EGE

Bodrum'da 3 İranlı mülteci yakalandı

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasal olmayan yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları ileri sürülen İran uyruklu 3 kişi, bindikleri şişme bot üzerinde sahil güvenlik güçlerince yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, olay dün gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Gece yolcu taşıyan ve seyir halindeki bir deniz aracının kaptanından Turgutreis bölgesinde şişme bot üzerinde birilerinin olduğu ihbarını alan sahil güvenlik ekipleri harekete geçti. Marinadan denize açılan sahil güvenlik güçleri söz konusu mevkide arama çalışması başlattı. Seyir Kıdemli Başçavuş Efkan Sayın komutasındaki TCSG- 1 botundaki sahil güvenlik ekipleri bir süre sonra Akyarlar kıyısı açıklarında şişme bot üzerinde 3 kişi olduğunu tespit etti. O saatlerde Bodrum merkezde rüzgarın 'Sert rüzgar' olarak ifade edilecek şekilde 5 kuvvetinde estiği bildirilirken, belirtilen mevkiinde rüzgarın kuvvetinin daha hızlı olabileceği belirtildi.


Rüzgarlı havada zor şartlar altında batma tehlikesi ile yol almaya çalışan 3 kişi güvenlik güçlerince yakalanarak askeri bota alındı. Çantaları ve bindikleri şişme bot da Sahil Güvenlik botuna alınan ve İran uyruklu oldukları belirtilen 3 kaçak marinaya getirilerek jandarma güçlerine teslim edildi. Bu arada karşılarında basın mensuplarını gördüklerinde güvenlik güçlerine zorluk çıkaran kaçakların, jandarma otosuna bindirildikten sonra gülmeleri dikkat çekti. Bodrum'da 2007 yılı Aralık ayında bir kaçak teknesinin batması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 14:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?