4
Mayıs
2024
Cumartesi
EGE

Çiftçilere sigorta uyarısı

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı oda olarak tarım sigortası konusunda çiftçilere danışmanlık yapmaya devam edecekleri belirterek tarım sigortasında kapsamın önemli olduğunu söyledi. Atıcı, “Çiftçiler sigorta yaptırmadan önce kapsamını iyi araştırsınlar, bize danışsınlar sonra istedikleri acenteye sigortalarını yaptırsınlar” dedi.

 


Zeytin ağaçlarının da sigorta kapsamına alınmasını istediklerini kaydeden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, tarım sigortası yapan TARSİM sigorta havuz şirketinin çok güçlenmesi gerektiğini ancak bu durumda zeytin ürünün değil zeytin ağacının da sigortalanmasının mümkün olacağını söyledi. Atıcı konuyla ilgili açıklamasında “Ful sigorta istiyoruz ama şu an bunun yapılması pek mümkün değil. 2 yıllık bir sigorta geçmişi var. Asıl mesele kaynak sıkıntısı. Zeytin ağacının kendisi için sigorta yok ama zeytin ürünü için sigorta var. Türkiye genelinde zeytin ürününü sigorta yaptırmak için başvuran birilerinin olduğunu zannetmiyorum. Ancak elma, armut gibi meyvelerde ürünün sigortalanması yaygın.


Ziraat Odası olarak tarım sigortası konusunda çiftçilere danışmanlık yapmaya devam ediyoruz. Tarım sigortasında kapsamın önemli. Çiftçiler sigorta yaptırmadan önce kapsamını iyi araştırsınlar, bize danışsınlar, neyin sigorta kapsamında neyin sigorta dışında olduğunu iyi öğrensinler sonra istedikleri acenteye sigortalarını yaptırsınlar ve mutlaka poliçeyi okusunlar” dedi.


Sigortalamada risk kapsamının önemli olduğunu ve her yıl bu kapsamın değiştiğini kaydeden Atıcı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ziraat sigortaları konusunda 2007 yılında hem üretimde hem karlılıkta İç Anadolu Bölgesi’nde birinci olduğunu, çiftçilerin ziraat odasından da sigorta yaptırabileceklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 12:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?