30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

AKÜ'de mezuniyet coşkusu

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ), 2005-2006 Eğitim ve Öğretim yılı düzenlenen bir törenle sona erdi. 

AKÜ tarafından Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet kutlamaları, üniversitenin akademik personeli ve öğrencilerin tören geçişi ile başladı. Daha sonra bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, bu yıl üniversiteden yaklaşık 5 bin öğrencinin mezun olacağını söyledi. Sözbilir, "Afyon Kocatepe Üniversitesi, Cumhuriyet'e, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığından, ödün vermeden Afyonkarahisar'ın, bölgenin ve ülkenin kalkınmasında ve toplumsal gelişimindeki rolünün bilincinde olarak bilimsel düşünceye ve bilginin üretilmesine önem vermektedir. Üniversitemiz ülkemizin yarınlarında, söz sahibi olacak çok yönlü ve yüksek karakter özelliklerine sahip kuşakların yetiştirilmesini görev bilmekte ve bu konuda üzerine düşeni yerine getirirken, örnek bir üniversite olma yolundaki gelişimini de sürdürmektedir. Üniversitemiz pek çok açıdan kendisiyle aynı dönemde kurulmuş üniversitelerin önüne geçmiş durumdadır. Afyonkarahisar'ın sahip olduğu ayrıcalıklı özellikleri 'Afyon Kocatepe Üniversitesi'ni çok kısa bir zamanda ülkemizin en çok tercih edilen üniversitelerinden birisi yapma' sorumluluğunu bize yüklemiştir" dedi. Gençlere de seslenen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, "Sizlerin en üst düzeyde eğitim almanız ve çok yönlü bireyler olarak yetişmeniz için çalıştık. Gençliğimiz geleceğimizdir. Bir ülke gençiğinden ne kadar eminse, geleceğine o kadar güvenle bakar. Bizler size inanıyor ve bu nedenle ülkemizin geleceğine güvenle bakabiliyoruz. 

İş bulma konusunda kesinlikle yılgınlığa düşmeyiniz. Çünkü siz tüm bu zorlukların ve sorunların üstesinden gelecek donanıma sahip olarak yetiştirildiniz. Yaşamınız boyunca 'Ben Afyon Kocatepe Üniversiteliyim" dediğiniz takdirde, bizler burada tüm yorgunluğumuzu unutacak ve sizler gibi pırıl pırıl gençler yetiştirme yolundaki şevkimiz artacaktır. Ama sizleri de asla unutmayacağız" diye konuştu. 

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek ise yaptığı konuşmada, kendisinin de mezuniyet duygusunu 33 yıl önce 'özenle hazırlanmış bir tören olmaksızın' yaşadığını belirterek, "Bu nedenle bu tür törenleri hiç aksatmadım. Hep katıldım. Afyon Kocaepe Üniversitesi sürekli gelişim içinde olabilmiş sayılı eğitim kurumlarımız arasındadır. Her geçen yıl üniversitemizdeki öğrenci sayısının artması ve Üniversitemizin büyüyerek gelişmesi, Afyonkarahisar ilinin sosyo-kültürel ve ekonomik yapısını da etkilemekte ve bu alandaki iyi gelişmeler esnaf, halk ve üniversite arasındaki olumlu ilişkilerin gelişmesine zemin hazırlamaktadır. Çalışmak ve ne yaparsanız en iyisini yapmak, yaşamda başarı kazanmak için yeterlidir" şeklinde konuştu. 

Vali Dilek ve Rektör Sözbilir konuşmalarında, Danıştay'da saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden Vali ve Danıştay Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'e tanrıdan rahmet, diğer yaralı Yargıçlara da sağlık ve acil şifalar diledi. Konuşmaların ardından 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında bölümlerini başarı ile bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi. Belge dağıtımının ardından ise öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Törenin sonunda ise pop sanatçısı Gülşen, Afyonkarahisarlı hayranları ile buluştu. 

Gülşen, Atatürk Stadyumu'nu dolduran binlerce öğrenci ve ailesine unutulmaz bir konser verdi.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 20:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?