30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

Arkadaşlarını bilgisayar sahibi yaptı

Afyonkarahisar 27 Ağustos İlköğretim Okulu'nun Iraklı öğrencisi Tolaz Hewa, "Yarısı bizden, yarısı sizden" isimli bir kampanya başlatarak, sınıf arkadaşlarının çoğunun bilgisayara kavuşmasını sağladı. 

27 Ağustos İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğrencileri, "Yarısı bizden, yarısı sizden" kampanyası kampanyası kapsamında kendilerine bağışta bulunan iş adamlarına teşekkür etmek için bir tören düzenledi. Törende öğrenciler, kendilerine destek olan iş adamlarına birer teşekkür belgesi sundu. 6 yıl önce Irak'tan Türkiye'ye gelen Tolaz Hewa adlı öğrenci, sınıfta 4 tane bilgisayar olduğunu ve bunun için üzüldüklerini, aklına böyle bir kampanya başlatmak fikri geldiğini belirtti. 

Hocasının kendilerine bilgisayarlarla ilgili bilgi verdiğini ifade eden Hewa, "Ben de 'Keşke hepimizin böyle bir bilgisayarı olsa' dedim. 600 milyon liraya bilgisayar olduğunu öğrendik. İlk önce ailelere söyledik. Ancak kimse almadı. Daha sonra 'Yarısı bizden, yarısı sizden' kampanyası başlattık. Böylece şu anda 18 arkadaşımızın bilgisayarı oldu. Herkesin bilgisayar sahibi olmasını istedik. Şu anda 8 arkadaşımızın yok. Sene sonuna kadar onlara da alacağız" diye konuştu. 

5/C sınıfı öğrencileri de, bilgisayar edindikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Bir arkadaşımızın sayesinde bu bilgisayarlara kavuştuk. Grup olarak da bunları gerçekleştirdik. Böyle bir sınıfımız olduğu için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 19:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan.isik IP: 87.122.41.xxx Tarih : 4.06.2006 17:04:21
bende 27 Ağustos İlköğretim Okulu dan mezun oldum herkese selam eder cok iyi bir düsünce hayirli ugurlu olsun