2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Vali Dilek'ten okul çağrısı

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, kentteki okulların şehir dışına çıkarılması gerektiğini belirterek, "Okulları şehir merkezine topladıkça sorunlar yaşanıyor. Bu konuda belediye ve emniyetin ciddi biçimde işbirliği yapması lazım" dedi.

Afyonkarahisar Polisevi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Vali Dilek, 2005 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. İdarenin, yaptığı veya yapamadığı şeyleri kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Dilek, Afyonkarahisar'ın paranın ve zamanın doğru kullanıldığı bir kent olduğunu vurguladı. Turizmin önemine işaret eden vali, "Çevresiz turizm olmaz. Eğer Afyonkarahisar tüm yolların kesiştiği noktada bulunan ve 3 bölgeyi birbirine bağlayan bir kent ise bu zenginlik ve özelliktir. Broşürle de tanıtım olmaz. Afyonkarahisar'ı bizler tanıtacağız. Tanıtım bizde başlar bizde biter. Her türlü alt yapımız mevcut. Bireysel vicdan muhasebesinden fazla, toplumsal vicdan muhasebesi yapmamız lazım" diye konuştu.

Afyonkarahisar'ın en büyük problemlerinden birisinin de trafik olduğunu kaydeden Dilek, "Cadde ve sokakları büyütemeyeceğimize göre, trafik konusunda herkes birbirine yardımcı olmalı. Gereğinden fazla minibüs hattı var. Geldiğimde kimseye yeni minibüs hattı vermeyeceğimi söyledim. 3 yıldır buradayım ve kimseye hat vermedim. Herkes işini doğru yapsın. Bunun ucu kime giderse de beni ilgilendirmez. 10 sene öncesine baktığımızda okulların yanına okullar yapılmış. Okullar yapılınca rant artıyor, dükkan üzerine dükkan yapılıyor. Bunları görmek lazım. Kentin sıkıştığı bir alan var. Okul bahçesine okul yapma alışkanlığını ortadan kaldırmamız lazım. Afyonkarahisar'da 3 yıl yaşamış bir insan olarak artık popülizmden uzaklaşıp, okullara ilave yapmaktan kaçınmalıyız. Mümkünse okulları dışarıya çıkarmak lazım. Okulları şehir merkezine topladıkça sorunlar yaşanıyor. Bu konuda belediye ve emniyetin ciddi biçimde işbirliği yapması lazım" şeklinde konuştu.

Gürültü kirliliği konusunda da vatandaşın ciddi anlamda desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Vali Dilek, şunları söyledi:

"Gürültüyle mücadele ediyorsunuz, adam gecenin bir saatinde egzossuz son sürat caddelerde dolaşıyor. Bunu vatandaşa 'Vali bey rahatsız oluyor' diye anlatıyorlar. Ben bir şeyden rahatsız olmam ve saat 01.00'den önce de yatmam. Bir şehirde yaşıyoruz. Şehirde yaşamak medeniyettir. Ben orada vali olarak değil, vatandaş Muzaffer Dilek olarak ona itiraz ederim. Saat 00.00'dan sonra kimse kimsenin hayatını zehredemez. Buna insan olarak tavır koyulması lazım. Bunun benim rahatımla ilgisi yok. Kimse toplumu 2. sınıf adam yerine koyup, aracına istediği kadar gaz veremez, patlak egzosla çarşıda dolaşamaz. Bu konuda benim ikazıma bile gerek yok. Polis görevini yaparken, valinin değil yasaların emrini yerine getirmeli. Vatandaşın ciddi anlamda desteğine ihtiyacım var. Belediye zabıtası ve üniformalı polisi harekete geçirecek olan vatandaşlardır."

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 16:33:16
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 17:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?