30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

AKÜ'ye iki yeni bölüm daha

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde "Uluslararası Ticaret ve Finansman" ile "İngilizce İşletme" bölümleri açıldı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin yeni bölümlerinin Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin uluslararası üniversite olma hedefi açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, "Her geçen gün daha da gelişen üniversitemizde bir yandan eğitim-öğretimdeki kaliteyi artırırken, bir yandan da bölüm ve program sayımızla öğrenci, akademik ve idari personel kadromuzda önemli artışlar sağlamaktayız. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin yeni bölümleri, ülkemizde az sayıda bulunan bölümlerdendir. Yeni bölümlerimizin üniversite-sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla uluslararası ticarete önemli katkıları olacağına ve ilimizin, bölgemizin ve dolayısıyla ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynayacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar da, "Uluslararası Ticaret ve Finansman" ile "İngilizce İşletme" bölümlerinin 2006-2007 akademik yılıyla birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacağını ve 50'şer öğrenci alınacağını kaydetti. Devlet üniversitelerinde yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri arasında ilk defa bir Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü açıldığını vurgulayan Çonkar, "Açılan yeni bölümlerimizi eski bölümlerimizle birlikte ülkelerarası ekonomik ve siyasi sınırların gittikçe ortadan kalktığı günümüzde ilimizin ve öğrencilerimizin dünyaya açılmasına katkı sağlayacaktır. Bu bölümlerde öğrenim gören öğrencilerimiz yabancı dil bilen üniversite mezunları olarak daha kolay iş bulabileceklerdir. Yabancı dille öğrenim yapılan bölümlerimize dünyanın her ülkesinden öğrenci de kayıt yaptırabilecektir ve yeni açılan programlar sayesinde Avrupa Birliği ile öğrenci değişim programları daha kolay uygulanabilir olacaktır. Böylece fakültemizin ve dolayısıyla üniversitemizin uluslararası niteliği daha da pekişmiş olacaktır. Ayrıca üniversiteye öğrenci yerleştirme sınavlarında İngilizce eğitim veren bölümlerimizin etkisiyle daha çok tercih edilecek bir üniversite olmayı bekliyoruz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 16:52:10
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 17:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?