3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Bir defter de sen al!

Afyonkarahisar'da yerel bir gazete tarafından başlatılan "Bir defter de sen al" kampanyası sona erdi. Bir ay boyunca hayırsever vatandaşlardan toplanan binlerce defter ile kırtasiye malzemesi, düzenlenen bir törenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Kentin en çok okunan gazetelerinden birisi olan yerel Kurtuluş Gazetesi tarafından bu yıl 3.'sü yapılan "Bir defter de sen al" kampanyası amacına ulaştı. Afyonkarahisarlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya, 1 ay içerisinde 21 bin 165 adet defter, 2 bin 658 adet kalem, 422 adet silgi, 375 adet kalemtraş ve 8 adet Atatürk maskı olmak üzere 24 bin 628 adet kırtasiye malzemesi bağışı yapıldı.

Kampanya çerçevesinde toplanan kırtasiye malzemelerini kamyonetlere yükleten gazete yöneticileri, daha sonra Afyonkarahisar Valiliği önüne geldi. Kurtuluş Gazetesi Sahibi Celal Bursalıoğlu, toplanan kırtasiye malzemelerini burada İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Özsoy'a teslim etti. "Bir defter de sen al" kampanyasında toplanan kırtasiye malzemelerinin, genellikle kırsal kesimde eğitim ve öğretimlerini sürdüren çocuklara dağıtılacağını ifade eden Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Özsoy, örnek davranışlarından dolayı gazete yöneticilerini kutladı. Özsoy, "Bu çok güzel bir davranış. Kampanyanın diğer basın kuruluşlarına da örnek olmasını temenni ediyorum. Eğitime yapılan hizmet en iyi hizmettir" dedi.

Kurtuluş Gazetesi Sahibi Celal Bursalıoğlu da kampanyayı sadece defter olarak düşündüklerini, ancak bununla birlikte çok sayıda okul araç ve gerecinin de kampanyaya bağışlandığını söyledi. Kampanyaya gösterilen ilgi sebebiyle tüm Afyonkarahisarlılar'a teşekkür eden Bursalıoğlu, amaçlarının reklam olmadığını, sadece topluma öncelik etmek istediklerini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 20:04:16
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 15:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?