2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Satışa çıkarılan bina kız pansiyonu oldu

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz yıllarda Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından misafirhane olarak kullanılan ve daha sonra özelleştirme mevzuatına göre 980 milyar lira muhammen bedelle satışa çıkarılan, ancak Afyonkarahisar Valiliği tarafından taşımalı eğitim gören kızlar için pansiyona dönüştürülen binanın bakım, onarım ve tefrişinin tamamlandığı bildirildi.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan açıklamada, 102 öğrenci kapasiteli pansiyona laminant parke döşendiği, merdivenlerin halıyla kaplandığı, iç mekanlar ve dış cephenin komple boyandığı, güneş enerjisi döşendiği ve tüm odalara sıcak su bağlantısı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kalorifer dairesine stokerli kazan ile 24 saat sıcak su temin edebilecek 500 litre kapasiteli sıcak su boyler tankı konulmuştur. Kazan dairesi çatısı aktarılmış, depo kısmının eskiyen saçları sökülerek yenilenmiştir. Yangın merdiveni yaptırılmıştır. Arka bahçe kısmına öğrencilerin dinlenmelerini temin amacıyla oyun parkı oluşturulmuştur. Bahçe düzenlenmesi yapılarak bazı alanlara çim ekimi yapılmıştır. İhata duvarına mozaik küpeşte yapılarak tüm duvar ince sıva ile sıvanmış ve boyanmıştır. Elektrik aydınlatma sistemleri tamamen yenilenmiş, mutfak ve kazan dairesine 3 fazlı tesisat döşenmesi yapılmıştır. Komple fayans döşemesi yapılan mutfak kısmında ise hijyenik ve sağlık şartlarına uygun mutfak araç ve gereçleri temin edilmiştir. LPG gaz tesisatı döşenmiştir. Tüm yaşam alanları, etüt salonu ve yemekhane 1 sınıf tül perde yaptırılmıştır. Öğrencilerin hijyenik bir ortamda yaşamalarını temin amacıyla iç mekanlarda giymeleri için terlikleri alınmıştır. Etüt salonları yer döşemeleri laminant parke yapılmış, bilgisayar laboratuarı kurulmuş, eğitim amaçlı DVD, TV ve uydu anten tesisatı yapılmıştır. Öğrencilerimizin kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlamak amacıyla katlara su ısıtıcı - soğutucu cihazlar konularak temiz su içmeleri temin edilmiştir."

Açıklamada ayrıca, 46 günlük bir çalışmayla hizmete hazır hale getirilen bina için 170 milyar lira harcandığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 17:34:00
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 15:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?