19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Aydın'da 11 kişi daha hastaneye kaldırıldı

Aydın'da geçtiğimiz hafta görülen kuş gribi nedeniyle Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 9 kişinin taburcu edilmesinin ardından bugün 11 kişi daha kuş gribi şüphesiyle akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldı.

Bakanlığın konuyla ilgili konuşma yasağı koymasının nedeniyle yetkililer açıklama yapmaktan çekindi. Akşam saatlerinde Aydın'da kuş gribi vakasının görüldüğü Çeştepe Beldesi, Aydın Merkez, Söke ve Kuşadası İlçesi'nden 11 kişi kuş gribi şüphesiyle Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'ne kaldırıldı.

Hastane yönetimi yetkililerin talimatıyla intaniye servisinin kapısına kilit vurarak personelin dışındaki kişilerin giriş ve çıkışlarını yasakladı. Edinilen bilgiye göre, bugün akşam saatlerinde Söke'de kanatlı eti yediği bildirilen aynı aileden 3 kişi ile Kuşadası, Çeştepe ve Aydın Merkez'den biri bayan olmak üzere toplam 11 kişi Aydın Devlet Hastanesi İntaniye Sevisi'nde gözetim altına alındı. Hastaların tamamından kan örneklerinin alındığı ve bu kanların yarın laboratuarda incelenmek üzere Ankara'ya gönderileceği bildirildi.
Söke ve Kuşadası ilçelerinden 7 kişinin kuş gribi şüphesi ile Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesinin ardından hastanede yoğunluk yaşandı.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 23:38:59
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 01:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?