30
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Ruslar Aydın'da şifa bulacak

Rusya Federasyonu'nun Vladimir şehrinde yaşayan yaşlılar ve sporcuların tedavisi, Aydın'ın Germencik İlçesi'nde bulunan Alangüllü Termal Tesisleri'nde yapılacak. Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Rus heyet, termal tesislerde incelemelerde bulunarak, başlatılacak işbirliği ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. 

Bugün öğleden sonra Germencik İlçesi'ne bağlı Bozköy Köyü sınırları içerisinde bulunan Alangüllü Termal Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarete Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Vladimir Belediye Başkanı Alexander Petrovitch, Vladimir Bölge Vali Yardımcıları Andrey Leonidovich Rumyantsev, Vladimir Dragon White Şirketi Genel Müdürü Tatyana Anotelyevna, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, İl Jandarma Alay Komutanı Murat Kavas, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, il genel meclisi üyeleri ve davetliler katıldı. 

Kuşadası Turizm Danışma Müdürü Yılmaz Gencer, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, konuk Rus heyetin 6 gün boyunca Aydın'da kalacağını söyledi. Gencer, Vladimir Dragon White Şirketi'nin 12 yıldır Türkiye'ye turist gönderen büyük bir potansiyel olduğunu belitti. Rus heyet tarafından gerçekleşen ziyaretin değişik nedenleri olduğuna değinen Gencer, "Bu şirket ülkemize en çok turist gönderen firmalardan bir tanesidir. Kendileri daha çok çocuk ve öğrencileri ülkemize getiriyorlar. Bu yüzden şirket sorumluları, öğrencilerin nerelerde gezdirildiği ve nasıl karşılandığı konusunda fikir sahibi olmak, inceleme ve araştırma yapmak için burada. Ayrıca ticari ilişkilerin artırılması ve iki şehrin kardeş şehir ilan edilmesi ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. Bugün ziyaret ettikleri Alangüllü Termal Tesisleri'ni çok beğendiler ve buraya önümüzdeki sezondan itibaren turist gönderecekler. Buraya gelecek olanların daha çok Vladimir şehrinde yaşanan yaşlılar ve sporcular olması bekleniyor. Büyük bir sporcu potansiyeline sahip olan kentte bulunan spor klüplerinin buraya gelerek kamp ve maç hazırlıkları yapması hedefleniyor. Ülkenin sayılı tesislerinden biri olan bu tesiste aynı zamanda sporcu ve yaşlıların çeşitli rahatsızlıklarının giderilmesi amaçlanıyor" dedi. 

Vladimir şehrinin Rusya Federasyonu'nun en eski yerleşim merkezlerinden bir tanesi olduğuna değinen Gencer, yaklaşık 1 milyon insanın yaşadığı kentin sanayi ve ekonomik yönden hızla ilerlemeye başladığını dile getirdi. Kentin büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Gencer, Vladimir şehrinin mevcut potansiyelini turizm alanına yönlendirebilmek için iki ülke arasında işbirliği yapılacağını açıkladı.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 21:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?