19
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Korkutan menenjit vakaları

Karpuzlu'da bir öğrenci yurdunda kalan 2 liseli gençte menenjit hastalığı tespit edilmesinin ardından bugün açıklama yapan Aydın Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, hastalığın nereden ve nasıl geldiğinin henüz tespit edilemediğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Karpuzlu'da bir yurtta kalan iki lise öğrencisinde menenjit hastalığı tespit edilmişti. İki liseli gençten A.İ.T. (16) kaldırıldığı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Bir haftadır komada olan diğer liseli genç Ü.B. (17) ise tek kişilik özel yoğun bakım odasında tutuluyor. Solunum cihazıyla hayat mücadelesi veren Ü.B.'nin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Bugün sabah saatlerinde Karpuzlu'daki menenjit vakası hakkında açıklamalarda bulunan Aydın Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu, gerekli tedbirleri aldıklarını ve halkın paniğe kapılmamasını istedi. Hastalığın görüldüğü Karpuzlu İlçesi'nde başka kişilerin aynı hastalığa yakalanmaması için ADÜ Tıp Fakültesiyle işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Çobanoğlu, "İlimiz sınırları içerisinde hastalık tespit edilir edilmez, Aydın'daki bütün imkanlarımızı seferber ettik. Ve hastalığın görüldüğü yerlerde sağlık taraması yapıp çeşitli önlemler aldık. Menenjit sebebiyle hastaneye kaldırılan öğrencilerin yaşadığı yerlerde hastalığa karşı vatandaşların direnç kazanması için aşılama yaptık. Önümüzdeki günlerde ADÜ Tıp Fakültesi hocalarıyla birlikte Karpuzlu'da Menenjit hastalığı hakkında çeşitli toplantılar yapıp halkı bilinçlendireceğiz. Bugüne kadar hastalığın nereden ve nasıl geldiği tespit edilemedi. Ancak çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 14:29:48
Güncelleme :4 Nisan 2006 Salı 14:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?