5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

"Bizden Biri" adlı tiyatro oyununa büyük ilgi

Denizli Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu dönemdeki anılarını sahneye taşıyor.

Denizli Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tiyatroseverlerle buluşacak olan, Cevval Tufan'ın yönetmenliğini yaptığı ve sahneye uyarladığı "Bizden Biri" adlı oyunda, yılın bürokratı ve yılın valisi seçilen Denizli Valisi Gazi Şimşek de yer alıyor. Denizli Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda, 15-16 Nisan 2006 tarihlerinde, saat 18.00 ila 20.30 arasında tiyatroseverlerle buluşacak olan oyunda, Denizli Sanatsevenler Derneği'nin halkın arasından seçtiği oyuncular da rol alacak. Ulu Önder Atatürk'ün kişilik yapısı, insani yönü, askerliği, milliyetçiliği, inkılapçılığı ve devlet adamlığı özelliklerini, çalışma arkadaşlarının, kendisini görenlerin duygularını, düşüncelerini, gözlemlerini, bilgi ve belgelere bağlı kalarak sahnelenecek oyunda, Vali Şimşek final sahnesini çocuklarla paylaşacak.

TBMM'nin açılışı ve Ulu Önder Atatürk'ün o dönemde halkla arasında geçen anılarının sahneye uyarlandığı oyunda, Ulu Önder Atatürk'ü ise Denizli Sanatsevenler Derneği Başkanı Haydar Enginsoy; Ankara Müftüsü Mehmet Rıfat Börekci rolünü de Osman Kaygın; Yunus Nadi rolünü ise konuk oyuncu olarak Denizli Altınokta Körler Derneği Başkanı Azmi Ermiş oynayacak.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 17:13:41
Güncelleme :15 Nisan 2006 Cumartesi 17:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?