5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Vali tiyatro sahnesinde

Denizli Valisi Gazi Şimşek, TBMM'nin açılışı ve o dönemdeki olayların anlatıldığı “Bizden Biri” adlı tiyatro oyununda rol aldı.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak gösterime sunulan oyunu, Cevval Tufan yönetti. Oyunda, Mustafa Kemal Atatürk'ü, Denizli Sanatsevenler Derneği Başkanı Haydar Enginsoy canlandırdı.

Oyunda, TBMM'nin açılışı, o dönemde yaşanan olaylardan kesitler, Atatürk'ün kişiliği, askerliği, milliyetçiliği, inkılapçılığı ve devlet adamlığı anlatılıyor.

Oyunun final bölümünde sahneye davet edilen Vali Şimşek de Kurtuluş Savaşı yıllarındaki bağımsızlık mücadelesini ve kendisine Gazi isminin verilmesinin öyküsünü anlattı.

Oyunu izleyen çocuklarla da diyalog kuran Şimşek, “Bu isimden olan var mı?” diye sordu. Bir çocuk isminin Gazi olduğunu söylerken; diğer çocuklar da “Atatürk'ün izinden yürüyoruz” dedi. Çocukların verdiği yanıtlar, Şimşek'i duygulandırdı.

Oyunu Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ve çok sayıda davetli izledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 18:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?