5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Aslan başlı Herakles Denizli'de

Denizli'de düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait bronz Herakles Heykeli ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir şahsın aracında tarihi eser taşıdığı ve bunu satmaya çalıştığı ihbarını alan Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Lise Caddesi Kiremitçi Kavşağı'nda aracı durdurarak arama yaptı.

Yapılan aramada, 1 adet 79 santimetre boyunda, 34 santimetre genişliğinde, Roma dönemine ait aslan başlı güç tanrısı olarak bilinen bronz Herakles Heykeli ile 1 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 8 fişeğin yanı sıra bir cop ele geçirildi.

Tarihi eserlere el konulurken, olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Denizli Müze Müdürlüğü arkeologları tarafından yapılan inceleme ve bilirkişi raporunda, ele geçirilen bronz heykelin, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu'na göre, tescil ve tasnife tabi müzelik değerinde ve müzede korunması gerekli eser olduğu tespit edildi.

Herakles Heykeli'nin Türkiye'de 2 adet bulunduğu ve paha biçilemediği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 17:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?