7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Horoz kanıyla ölü taklidi yaptılar

Denizli'de, Güven Nakliyat'ın sahibi Mehmet Özsoy'a, uydurdukları bir cinayet senaryosu ile şantaj yaparak 200 bin YTL istedikleri iddiasıyla jandarma tarafından yakalanan 3 kişi tutuklandı. 

Olay, Denizli'ye bağlı Başkarcı Beldesi'nde geçen hafta meydana geldi. İddiaya göre, 47 yaşındaki emekli mübaşir M.Ç., eşinin kendisinden ayrılmasından sorumlu tuttuğu 45 yaşındaki bacanağı Mehmet Özsoy'u, bir süredir tehdit ediyordu. M.Ç.'nin bacanağını tehdit ettiğini bilen arkadaşları 31 yaşındaki D.A.K., ve 45 yaşındaki M.Y., işadamı Mehmet Özsoy'dan şantajla para kopartabilmek için ilginç bir plan kurdu. D.A.K. ve M.Y., Güven Nakliyat'ın sahibi Mehmet Özsoy'u arayarak, bacanağı M.Ç.'yi öldürdüklerini söyledi. D.A.K. ve M.Y., M.Ç.'ye de planlarını anlattı. 

D.A.K. ve M.Y., kestikleri horozun kanını sürdükleri M.Ç.'yi, otomobilin bagajına yatırıp, ölü taklidi yaptırarak, bacanağı Mehmet Özsoy'a gösterip, 200 bin YTL para istedi. Özsoy, kimseden M.Ç.'yi öldürmesini istemediğini, bu nedenle parayı ödemeyeceğini belirtip, jandarmaya başvurdu. Özsoy'un şikayeti üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, D.A.K. ve M.Y.'yi gözaltına aldı. Ancak, ölü numarası yapan M.Ç. ortadan kayboldu ve bulunamadı. D.A.K. ve M.Y., ifadelerinde M.Ç.'yi bacanağı işadamı Mehmet Özsoy'un azmettirmesi sonucu, para karşılığında öldürüp gömdüklerini söyledi.

M.Ç. JANDARMAYA GİDİNCE OLAY ORTAYA ÇIKTI 

Jandarma ekipleri, zanlıların ifadeleri doğrultusunda, M.Ç.'nin cesedini aramaya başladı. Olaydan 3 gün sonra M.Ç., jandarmaya gidince, şantaj olayı ortaya çıkmış oldu. M.Ç. ifadesinde, Mehmet Özsoy'un baldızıyla evli olduğunu, ailevi sorunlar nedeniyle bir süredir ayrı yaşamaya başladıklarını belirterek, “Bundan Özsoy'u sorumlu tutuyordum. Bu nedenle kendisini sürekli tehdit ediyordum. Şantaj olayını da beraber planladık'' diyerek, suçunu itiraf etti. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı tutuklandı. M.Ç., geçen şubat ayında ayrı yaşadığı eşi ve kayınvalidesini bıçakladığı için gözaltına alınmış, ancak sevk edildiği adliyede mahkama tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 11:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?