5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Denizli'de çete operasyonu

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ve Gaziantep, İzmir, Van Emniyet Müdürlüğü ile Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin de katıldığı 24 ayrı noktada düzenlenen "Çözgü" operasyonunda, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları ileri sürülen 2'si kadın 18 kişi gözaltına alındı. 

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, işadamları ve esnaflara karşı baskı kurmak, işyeri ve oto kurşunlama, oto kundaklama, zorla çek ve senet imzalatma, adam yaralama gibi bazı suçlara karıştıkları ve çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları ileri sürülen bir grubun, adli makamların bilgisi ve izni dahilinde bir süredir izlendiği belirtildi. Yeni yapılanan gruba yönelik olarak Denizli, İzmir, Gaziantep, Van Emniyet Müdürlüğü ve Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ile ortaklaşa 24 ayrı noktada düzenlenen operasyonda 2'si kadın 18 kişi gözaltına alındı.

"Çözgü" adı verilen operasyonda, 2 adet tabanca, 3 adet tüfek, bu silahlara ait çok miktarda fişek, 10 kilogram kubar esrar maddesi ve suç delili niteliğinde çok sayıda belge ele geçirildi. Operasyonla ilgili olarak bir kişinin de arandığı öğrenilirken, sorgulamaları tamamlanan 18 zanlı bugün adliyeye sevk edildi. 

Operasyonla ilgili bilgi veren Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, yeni yapılanmaya başlayan organize suç grubunu yakın takibe aldıklarını ve adli makamların bilgisi ve izni dahilinde uzun vadeli olarak izlediklerini belirterek, "Bunlarla ilgili 'Çözgü' operasyonunu başlattık. Operasyon kapsamında geçtiğimiz salı günü Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ile İzmir, Gaziantep ve Van Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak eş zamanlı 24 ayrı noktaya operasyon düzenlendi. Operasyonlarda belirlemiş olduğumuz hedef şahıslardan 18'i yakalandı" dedi. 

Ele geçirilen malzemeler içerisindeki fotoğraf makinesinin şantaj için kullanıldığını tespit ettiklerini kaydeden Erkan, "Bu fotoğraf makinesinin, grup içerisindeki bir takım kişileri tutmak için şantajda kullanıldığını belirledik. Şahısların sabıkalı olduğunu tespit ettik. 

Yeni oluşmaya başlayan bir gruptu. Oluşma safhasından itibaren takibe aldık ve operasyonla ele geçirdik. Hiçbir şekilde bu tür olaylara en ufak müsamaha gösterilmeyecek. Bu herkese ders olsun" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 17:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma özberk IP: 88.226.186.xxx Tarih : 20.12.2007 14:34:32

bu kişiler milleti zehirleyerek suç örgütü haline gelmişlerdir silahlı çatışmalara ve halk tan zorla ölümle tehtit ederek haraç almışlardır vr devletimizde 6 sene bunlara göz yummuştur