3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

ATM'de büyük vurgun!

Denizli'de bir bankada memur olarak çalışan görevlinin ATM'ye koyması gereken yaklaşık 500 bin YTL'yi borsaya kaptırdığı ileri sürüldü. Edinilen bilgiye göre, bir bankanın Denizli Şubesi'nde görevli Z.Ö.'nün bankanın ATM'lerine koyması gereken paraların bir kısmını yatırmadığı ve yatırmadığı paralarla borsa oynadığı ileri sürüldü.

Bankadaki hesapların incelenmesi için bankaya müfettiş gelmesi üzerine, aldığı paraların ortaya çıkacağını düşünen Z.Ö, polisi arayıp kar maskeli silahlı 3 kişi tarafından gasp edildiğini ihbar etti.

16 yıldır aynı banka şubesinde memur olarak çalışan 40 yaşındaki Z.Ö.'nün, sorgulaması sonunda bankayı dolandırdığı ortaya çıktı.

Bankanın 11 adet bankamatik ATM'lerinden sorumlu olan ve ATM kasalarına para koyan memurun 4 yıl boyunca ne kadar para aldığını kendisinin de bilmediği iddia edildi. Müfettiş denetlemesi sırasında olayın ortaya çıkmaması üzerine plan yapan Z.Ö, polisi arayarak, tanımadığı kar maskeli silahlı 3 kişi tarafından gasp edildiği ihbarında bulundu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Z.Ö.'yü kanlar içinde buldu. Hemen hastaneye kaldırılarak tedavi edilen Z.Ö, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alındı. İfadesinde 3 kişi tarafından soyulduğunu ileri süren Z.Ö, "Olay günü, Lise Caddesi'nde yürüyüşe çıktım. Tanımadığım kişiler bana bir adres sordu. Sordukları adres oturduğum eve yakındı. Ben de isterseniz götürebilirim dedim ve otomobillerine bindim. Bu sırada beni hızla bulunduğumuz yerden uzaklaştırdılar ve bankada çalıştığımı bildiklerini, bankamatiklerden para istediklerini söylediler. Maskeli olan şahısların elerinde silah vardı. Gece saatlerinde önce, PTT yanında bulunan bankamatiğe gittik ve buradaki bankamatikten 300 bin YTL para aldık. Daha sonra Denizli Belediyesi yanında bulunan bankamatikten de 200 bin YTL aldık. Burada beni bankamatiğin içinde darp ederek kaçtılar" dedi.

Z.Ö.'nün verdiği ifadeyi çelişkili bulan polis ekipleri soruşturmayı derinleştirdi. Polisin kendisine inanmadığını anlayan Z.Ö, sonunda gerçekleri anlatarak paraları kendisinin aldığını itiraf etti.

Memurun bir süredir borsa oynadığını ve paraları burada kaybettiği, bunun üzerine bu yola başvurduğunu itiraf ettiği ileri sürüldü. Paranın büyük bölümünü batırdığını söylediği iddia edilen Z.Ö.'nün verdiği ifadeler doğrultusunda, yakınlarına verdiği 115 bin YTL para ele geçirilerek bankaya teslim edildi. Z.Ö, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:20:42
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 16:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?