3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Bankada soygun!

Denizli'de bir bankanın Merkez Müdürlüğü veznesinden mutemede ödenmek üzere çıkışı yapılan 68 bin YTL çalındı. Parayı çaldığı iddia edilen iki kız aranıyor.

Bugün sabah saatlerinde Vakıfbank Denizli Şubesi'nde meydana gelen olayda, banka şubesinde yaklaşık 300 müşterinin bulunduğu bir sırada, Pamukkale Üniversitesi'nin mutemedi açık öğretim sınavlarında görev yapan personelin harcırahını çekmek için banka şubesine gitti.

Veznedar Sait Özgülseren, mutemedin 68 bin YTL tutarındaki ödemesini hazırladıktan sonra paralar siyah bir poşet içinde arka bölümde bulunan masanın üzerine konuldu. Bu arada veznedar, kendisine bir soru yönelten müşteri ile ilgilenmek için parayı odada bıraktı ve vezneye geldi. Bu sırada iddiaya göre, vezneye yakın duran uzun sarı saçlı bir kız, paranın bulunduğu odaya girdi ve içi para dolu siyah poşeti alarak bankadan uzaklaştı. Bankaya birlikte gelen ve birisi bankanın hemen dışında gözcü olarak beklediği ileri sürülen iki kız ortadan kayboldu. Veznedarın durumu fark etmesi üzerine güvenlik görevlisi bankanın kapılarını kapattı, ancak parayı çaldığı iddia edilen sanıklar ile para bulunamadı.

Bankadan parayı çalarak kaçtığı iddia edilen iki kızdan birinin uzun sarı saçlı, diğerinin ise siyah-beyaz çizgili tişört giyen siyah saçlı olduğu belirlendi. Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Sinan Beğenir'in bizzat soruşturmasına katıldığı olayın aydınlatılması için Denizli polisi harekete geçirildi. Biri gözcülük yapan, diğeri ise paraları alıp kaçtığı iddia edilen iki kız her yerde aranıyor. Vakıfbank Denizli Yönetmeni Ünal Yılmaz, olayın bir soygundan öte hırsızlık olduğunu ve bir görgü tanığının verdiği ifadelerden hareket edildiğini belirterek, "Bankamızda meydana gelen olay şubeye yeni taşındığımız ve güvenlik kameraları henüz kurulmadığı için görüntülenemedi. Görgü tanığının söylediklerine göre hareket ediyoruz. Veznedar arkadaşın dalgınlığından yararlanan şahıslar 68 bin YTL'yi alarak kaçtı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 15:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?