3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Bu kez direnmedi

Denizli'de yaklaşık 8 ay önce gecekondusunu yıkmaya gelen ekiplere 2 defa silahla direnen şahıs, bu defa yıkımı polis ve belediye ekipleriyle birlikte izledi.

Esentepe Mahallesi'nde Ayşe Önal'a ait aynı arazi üzerinde bulunan gecekonduların yıkım kararından sonra geçen Mart ayında 2 defa yıkıma giden ekipler ev sahibinin silahlı direnişiyle karşılaşmıştı.

16 Mart tarihinde pompalı tüfekle ekiplere direnen Ayşe Önal'ın eşi Halil Önal, 31 Mart tarihinde ise tabancayla havaya ateş ederek paniğe sebep olmuştu.

Ekiplerin bazı gecekonduları yıktığı 2 yıkımın ardından, Halil Önal, geride kalan gecekonduları kendisinin yıkacağını belirterek yetkililerden izin istemişti. Halil Önal geçen zaman zarfında diğer gecekonduların kullanılabilecek tüm malzemelerini toplayarak evleri boşalttı.

Sadece duvarların kaldığı gecekonduların yıkımı için bu sabah ekipler polis eşliğinde tekrar bölgeye gitti. Gecekonduları tamamen boşaltan Halil Önal bu defa sakin bir şekilde ekipleri karşıladı ve çalışmaları onlarla birlikte kenardan izlemeye başladı.

Halil Önal'ın sakin olmasına rağmen, Denizli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi'nden bir grup polis ellerinde silahlarla, tamamen boşaltılan evlere girerek arama yaptı.

Evlerin tamamen boş olduğunun anlaşılmasından sonra Denizli Belediyesi ekipleri gecekonduları yerle bir etti. Yıkım sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 14:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?