5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Deprem araştırma cihazını çaldılar

Denizli'de kentin deprem riski konusunda yapılan araştırmalar için sahaya kurulan ‘termo recorder’ adlı cihazın çalındığı açıklandı. 

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumsar, deprem olmadan önce ve deprem sırasında ısıların değişimini ölçen cihazın, yaklaşık iki ay önce, sahada korunduğu tek oda şeklindeki binanın kilidi kırılarak çalındığını söyledi.

Prof. Dr. Kumsar, cihazla birlikte kaydettiği verilerin de çalındığını belirterek, “Cihazın parasal değerinin önemi yok ama, kaydettiği verileri kullanamıyoruz” dedi.

Hırsızlığı, Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan Jeoloji Kongresi’nde açıklayan Prof. Dr. Halil Kumsar, yaklaşık 3 yıl önce de yine bir depremsellik ölçüm cihazının çalındığı belirtti.

Denizli’nin birinci derecede deprem kuşağında olduğunu, il genelinde kurdukları 7 istasyonla bölgedeki ısı değişimlerini ve hareketliliği sürekli izleyip veriler elde ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Kumsar, kullandıkları cihazların tahrip edilip çalınmasından yakındı.

Prof. Dr. Kumsar, “Cihazın parasal değerinin önemi yok. Ama cihazla birlikte kaydettiği veriler de gitti. Şimdi bu verileri kullanamıyoruz” diye konuştu.

Yaptıkları çalışmaların kamu yararına olduğunu, Denizli için çalıştıklarını söyleyen Kumsar, “Vatandaşın bu çalışmalara sahip çıkması lazım. Biz doğal afet sırasında veya öncesinde bu bilgileri halkla paylaşmak zorundayız. Denizli’de yaşayan insanlar için araştırma yapıyoruz. Halkımızdan bu konuda daha bilinçli olmalarını bekliyoruz” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 15:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?