3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Doğum yaptığı hastane evi oldu

Denizli'de bir süre önce doğum yapan bir kadın, kocasının kendisini terk etmesi nedeniyle hastanede 3 çocuğuyla ortada kalınca, Denizli Devlet Hastanesi yetkilileri, taburcu olması gereken anneye ve çocuklarına kucak açtı.

Denizli'de oturan 2 çocuk annesi Şengül Demirci (20), 18 Ağustos tarihinde 3. bebeğini dünyaya getirmek için Denizli Devlet Hastanesi'ne yattı. Yeşil kart sahibi olan Şengül Demirci aynı gün hastanede bebeğini doğurduktan sonra, 21 Ağustos tarihinde taburcu olmaya hazırlandığı sırada, eşi Bülent Demirci, diğer 2 çocukları Sedanur (5) ve Ali Samet'i (2) hastaneye getirdi.

Eşinin taburcu olması işlemleri sürerken, 2 çocuğunu, yeni doğan bebeği ve eşi Şengül Demirci'yi hastane bahçesinde bırakan Bülent Demirci, "Ev bakmaya gidiyorum. Hemen geleceğim. Siz bekleyin" diyerek ortadan kayboldu.

Hastane bahçesinde 3 çocuğuyla birlikte kocasını beklemeye başlayan Şengül Demirci, çaresiz şekilde bekleyişini sürdürürken, kızı Sedanur, bahçede oyun oynadığı sırada düşerek kolunu kırdı. Denizli Devlet Hastanesi görevlileri, küçük Sedanur'a ilk müdahaleyi yaparak kırılan kolunu alçıya alırken, anne Şengül Demirci, kocasının akşama kadar dönmemesi üzerine büyük hayal kırıklığına uğradı.

Yeni doğan bebeği, kolu kırılan kızı ve oğlu ile çaresiz şekilde beklemeyi sürdüren genç kadını fark eden Denizli Devlet Hastanesi görevlileri, durumu anlayınca, anne ve 3 çocuğuna sahip çıktı.

Sabah saatlerinde taburcu ettikleri hasta ve 3 çocuğunu hastaneye alan görevliler, bir odayı aileye ayırdı. Geçen 1 haftalık süre içerisinde baba Bülent Demirci hastaneye bir daha uğramazken, Şengül Demirci ve 3 çocuğu, hastanede kendileri için hazırlanan 2 yataklı bir odada yaşamlarını sürdürmeye başladı.

Anne ve çocukların tüm ihtiyaçlarının hastane tarafından karşılandığını belirten Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mitat Ekici, "Yeşil kartlı hastamız doğum yaptıktan sonra, taburcu edildiği gün hastanemiz bahçesinde eşi tarafından 3 çocuğuyla terk edildi. Hastanedeki görevlilerimiz anne ve çocuklarına sahip çıkarak onlara barınabilecekleri ve ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir ortam sağladı. Şu anda anne ve çocuklar bizim himayemizde hastanede kalıyor. Kısa süre içerisinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileriyle temasa geçerek, ailenin sokakta kalmaması için çalışmalar yapacağız" dedi.

Kocası tarafından 3 çocuğuyla hastanede terk edilen Şengül Demirci, hastane yetkililerinin kendilerine kucak açtığını ve sokakta kalmaktan kurtulduklarını söyleyerek, "Taburcu olduktan sonra hastanede beklerken, eşim bizi terk etti. Gidecek bir yerimiz yoktu. Maddi ve manevi yönden çok zor durumdayız. Hastanedeki görevli arkadaşlar çok fazla yardımcı oldu ve bize sahip çıktı. Ellerinden geldiği kadar bizi rahat ettirmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Annesinin taburcu olduğu, babasının da kendilerini terk ettiği gün hastane bahçesinde kolu kırılan Sedanur, günün büyük bölümünü hemşirelerle birlikte oyun parkında geçirirken, kardeşi Ali Samet hiçbir şeyden habersiz kardeşleri ve annesiyle hastanede yaşamını sürdürüyor. Yeni doğan ve hastanede kalmayı sürdüren 1 haftalık bebeğe ise Tuncay ismi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 19:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilayda IP: 88.226.158.xxx Tarih : 4.06.2008 11:22:31

allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın ve o aileye lütfen yardımda bulunun anneye sadece sabır lazım