5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Dur ihtarına uymadı, öldürüldü

Denizli'de bir ihbar üzerine İzmir-Denizli yolunda yol kontrolü yapan jandarma ekiplerinin dur ihtarına uymayan bir araca, jandarma ekipleri tarafından ateş açıldı. Jandarma ekipleri tarafından ateş açılması sonucu araç içerisinde bulunan bir kişi hayatını kaybederken, bir kişide omzundan yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbar üzerine İzmir-Denizli yolu üzerinde bulunan Hal Kavşağı'nda yol kontrolü yapan jandarma ekipleri dur ihtarına uymayan 09 ND 015 plakalı araca ateş açıldı. Kaçmak isterken 720034 plakalı jandarma ekiplerinin otosuna çarpan araç, daha sonra başka bir jandarma otosu tarafından önü kesilerek durduruldu. Jandarma ekiplerinin ateş açması sonucu arka koltukta bulunan Ramazan Kocaman (29) olay yerinde hayatını kaybederken, ön koltukta bulunan Mesut Örgüt (28) ise omzundan yaralandı.

Araç içerisinde bulunan üçüncü şahıs Bilal Yenitürk (33) jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Omzundan yaralanan Mesut Örgüt olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın meydana geldiği Hal Kavşağı'nda jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, yapılan aramalarda araç içerisinden 3 silah çıktı.

Araç içerisinden çıkan 3 silah X-ray cihazının tespit edemediği silahlardan olduğu iddia edildi. Araçta bulunan silahlara el konulurken, Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan ve Denizli Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz, olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan aramaların ve incelemelerin ardından olay yerinde hayatını kaybeden Ramazan Kocaman'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Denizli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayda hasar gören jandarma otosu ise çekici tarafından götürüldü.

Jandarma ekipleri tarafından olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
.
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2006 Çarşamba 20:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?