3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Gonca operasyonu

Denizli'de, Ramazan Bayramı öncesi düzenlenen operasyonda esrar maddesi, Extacy marka hap ve suçlarda kullanılan cep telefonları ele geçirilirken, olayla ilgili 3'ü kadın 14 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yaptıkları ileri sürülen bir şebekeye yönelik olarak Karşıyaka ve Sevindik bölgelerinde "Gonca" adlı operasyon düzenledi.

Denizli ve çevre illerden kilogramı bin 500 ile 2 bin YTL arasında alınan esrar ve tanesi 5 YTL olan Extacy maddelerini, Denizli'de daha yüksek fiyatlarla gençlere satmaya çalıştıkları ileri sürülen H.K, Ö.D, M.K, S.K, Z.G, K.G, N.G, S.G, Y.G, G.G, O.S, B.G, K.K. ve E.K. adlı 3'ü bayan toplam 14 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahısların otomobil ve ikamet ettikleri yerlerde yapılan aramada, 5 kilo 600 gram kubar esrar maddesi, 272 adet değişik logo ve renkte Extacy hap, 2 adet esrarlı zıvanalı sigarayla suçta kullanılan 10 adet cep telefonu ele geçirildi.

Soruşturmaları tamamlanan şahıslar, "teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak, bulundurmak ve satmak" suçlarından bugün adliyeye sevk edildi.

Polis 155 telefonuna gelen bir ihbar üzerine yaklaşık bir aydır bu olayla ilgili çalışmalar yapıldığını belirten Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, "Manisa'dan Denizli'ye uyuşturucu madde getirilerek satılacağı ihbarını aldıktan sonra çalışmalarımıza başladık.

Düzenlediğimiz operasyon neticesinde 14 kişiyi gözaltına aldık. Bu şahısların otomobil ve evlerinde yapılan aramada gençliğimizi zehirleyen ve insanlık suçu olan uyuşturucu maddelere ulaştık.

Bundan sonra da önemli operasyonlar düzenleyeceğiz. Gençliğin ve çocukların hayatını karartan, onların sırtından haksız yere para kazanan bu tür kişilere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 13:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?