3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Karakol bastılar, lince kalkıştılar

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde gece yarısından sonra iki grup arasında çıkan kavga sonucu gelişen olaylarda 30- 40 kişilik bir grup İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü bastı. Grup, emniyet binasında gözaltında bulunan şahsı alarak linç etmeye çalıştı.

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde bilinmeyen bir nedenle iki grup arasında kavga çıktı. Gece saat 01.00 sıralarında meydana gelen olayda Mehmet Akyüz (27) ve kimliği tespit edilemeyen bir arkadaşı ile, Cengiz Taşçı'yı (32) bıçakla yaraladı.

Cengiz Taşcı olay yerine gelen 112 Ambulansı Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayın emniyete intikal etmesi üzerine Sarayköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ekipleri Mehmet Akyüz'ü yakalayarak polis merkezine götürdü.

Durumu haber alan Cengiz Taşçı'nın 30-40 kişilik arkadaş grubu Sarayköy Emniyet Müdürlüğü'nü basarak Mehmet Akyüz'ü dışarı çıkararak dövmeye başladıkları bildirildi. Akyüz'ü linç etmek isteyen grubu dağıtmakta güçlük çeken polis karakolun giriş kapısında havaya ateş açmak zorunda kaldı.

Bu sırada seken kurşunlardan biri baskına katılan gruptakilerden Erhan Gültekin'e (27) isabet etti. Sarayköy Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polislerin havaya ateş açması sonucu yaralanan Erhan Gültekin de Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayların büyümesi üzerine Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, telsiz talimatıyla Denizli'de görevli evlerinde istirahattaki polisleri de göreve çağırdı. Erkan, Emniyet Müdürlüğü'nün bütün birimlerinden 17 araçlık bir ekibi panzerler eşliğinde Sarayköy'e sevk etti.

Ekipler Sarayköy'de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sarayköy'ün bütün cadde ve sokaklarında Denizli'den gelen takviye kuvvetler, devriye gezerken, Sarayköy Cumhuriyet Savcısı da olaya el koyarak gerekli bilgileri toplamaya başladı.

Olay Yeri İnceleme ekipleri Sarayköy Polis Merkezi Amirliği giriş kısmında boş kovanları ve yolun karşısında bulunan karakol baskıncılarının olayda kullandıkları taş ve sopaları karakol önüne topladılar.

Karakol baskıncılarının dövdükleri şahıstan akan kan izleri ise dikkatlerden kaçmadı. Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, "Sarayköy ilçemizde alkollü şahıslar arasında, meydana gelen bir kavga olayı sonucunda, bıçakla yaralama olayı olmuştur. Bu olayda bir vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış.

Ekiplerimiz tarafından tıbbi tedavileri için sağlık kuruluşlarına intikal ettirilmiştir. Olayla ilgisi olduğunu düşündüğümüz bir şahsı arkadaşlarımız karakola getirmişler" dedi.

Erkan şöyle devam etti: "Gözaltına alınan şahıs karakolda bulunurken, 20-30 kişilik bizce tanınan vatandaşlar olayı herhalde ters anlamışlar, onu bilemiyorum. Karakolumuzun önüne gelmişler. Arkadaşlarımızın görevine engel olmak istemişler. Arkadaşlarımız kendilerini dağıtmak için ikazda bulunmuşlar, dağılmamışlar ve bizim muhafazamız altında bulunan şahsı, almak istemişler.

'KARAKOLU BASMAK DİYEMEYİZ AMA'

Şu anda herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir, olayla ilgili tahkikat başlatıldı. Karakolu basmak diyemeyiz ama, karakola bir kısmı girmiş gözaltında bulunan şahsı yumruklayıp darp etmeye çalışmışlar.

Bizim muhafazamız altında bulunan şahsı grubun elinden almış arkadaşlarımız, tekrar muhafaza altına almıştır. Şahısları dağıtmak için havaya ikaz ateşi yaptık."

Muzaffer Erkan, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçede durumun kontrol altında olduğunu söyledi. Bu arada olay yeri inceleme ekipleri boş kovanları, grubun kullandığı sopa ve bıçakları topladı.Grubun darp ettiği Mehmet Akyüz, Sarayköy Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildikten sonra tekrar polis merkezine götürüldü.

Bıçakla yaralanan Cengiz Taşçı ile kurşunla yaralanan Erhan Gültekin'in Denizli Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri devam ettiği bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 12:07:09
Güncelleme :28 Ağustos 2005 Pazar 12:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RABİA TAŞÇI IP: 212.175.115.xxx Tarih : 6.10.2010 10:36:13

çok kötü günlerdi =(