5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ormanda tecavüz dehşeti

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde Azerbaycan uyruklu 2 kadını kaçırıp 3 gün boyunca işkence yapıp, tecavüz ettikleri iddia edilen 5 kişiden 4'ü jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 34 yaşındaki Ü.Y., 30 yaşındaki E.Y., 52 yaşındaki T.Y. tutuklandı, Bağbaşı Belediyesi'nde zabıta görevlisi olduğu anlaşılan 30 yaşındaki R.Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 5'inci zanlı 30 yaşındaki T.E. ise aranıyor.
İddiaya göre, bir arkadaşları aracılığıyla tanıştıkları S.G. ve A.S. ile 3 gün önce Denizli'de buluşan ve otomobille dolaşmaya çıkan 4 kişi 2 kadını kaçırdı. Çameli'nin Kolak Köyü'ne götürülen kadınlar zanlılardan T.Y.'nin evinde 3 gün boyunca alıkonuldu, işkence yapıldı.

ESKİ EŞTEN FİDYE İSTEDİLER

Zanlıların, uzun yıllardır Denizli'de yaşayan Azerbaycan uyruklu kadınlardan A.S.'ye 3 gün içinde 23 kez tecavüz ettikleri, S.G.'ye de tecavüz ettikleri belirlendi. Zanlıların kadınların vücudunda sigara söndürdükleri, ormanlık alanda bir ağaca zincir ve bantla bağlayıp işkence yaptıkları, cep telefonları ve yüzüklerini gaspettikleri belirlendi. Zanlılar daha sonra A.S.’nin 15 yıl evli kaldığı eski eşi C.G.’ye telefon ederek 15 bin YTL fidye istedi.

C.G. fidye istenmesi üzerine olayı polis ve savcılığa bildirdi. Emniyet Müdürlüğü olayı jandarmaya da iletti. C.G., eski eşini kurtarmak için zanlılarla Kelekçi Beldesi'nde buluşmak için anlaştı. C.G.'nin dün gece saat 24.00 sıralarında Kelekçi Jandarma Karakolu'na başvurup yardım istemesi üzerine operasyon düzenlendi.

Fidye için buluşma noktası olarak belirlenen Kelekçi Beldesi Alçı Köyü yakınlarında ormanlık bir arazide bu gece saat 02.00 sıralarında yapılan operasyonla Ü.Y., E.Y., T.Y. yakalandı.
İki Azeri kadın ormanlık alanda ağaca bağlanmış, ağızları bantlanmış halde bulunarak kurtarıldı. Operasyon sırasında T.E. kaçtı. Soruşturma kapsamında Bağbaşı Belediyesi'nde zabıta olan R.Ç. da yakalanarak gözaltına alındı.

İki Azeri kadın yaşadıkları dehşetin şokunu uzun süre üzerlerinden atamazken, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, tecavüz, işkence, cinsel saldırı, tehdit, şantaj, zorla alıkoyma ve gasp suçlarından adliyeye sevkedilen 4 zanlıdan Ü.Y., E.Y. ve T.Y. tutuklandı, R.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kaçan T.E.'nin ise arandığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 12:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?